Недостигът на чипове и кризата във веригата за доставки се

...
Недостигът на чипове и кризата във веригата за доставки се
Коментари Харесай

Качеството на е-колите пада, сочи проучване

Недостигът на чипове и рецесията във веригата за доставки се оказва, че водят освен до повишение на цените на транспортните средства. Те също въздействат на качеството.

JD Power разгласява своето в началото изследване за качество на колите от 2022 година, в което откри, че качеството на новите транспортни средства е намаляло с 11 % през годината, най-големият спад, регистриран в миналото от групата.

По-специално производителите на електрически транспортни средства демонстрират огромни спадове в качеството, като Polestar се подрежда на последно място.

В тазгодишното изследване JD Power записва 226 казуса на 100 транспортни средства Tesla. Комбинирайки всички електрически автомобили, разнообразни от Tesla, изследването споделя, че са докладвани 240 казуса на 100 автомобила - лек спад по отношение на 251 за предходната година.

Проучването се основава на информация от общо 84 165 тествани притежатели и наематели на транспортни средства за персонална приложимост, регистрирани сред ноември 2021 година и февруари. Отговорите от анкетите предоставиха данни за 33 разнообразни марки и 189 разнообразни модела транспортни средства.

Софтуерът остава непрекъснат проблем за автомобилната промишленост, като шест от първите 10 казуса са свързани с инфоразвлеченията. Основният проблем се оказва една от най-големите функционалности, които хората търсят в новите коли - Apple CarPlay и Android Auto. CarPlay, по-специално, се употребява от половината от всички консуматори, взели участие в анкетата, и те оповестяват за по-малко проблеми от 17-те % от потребителите, които употребяват Android Auto.

Участниците в изследването откриха, че както CarPlay, по този начин и Android Auto са сложни за схващане и потребителите все по-често срещат проблеми с работата на връзката. По-високото нахлуване на безжичните CarPlay и Android Auto се дължи на увеличението на проблемите със свързаността, които са скочили от 4,9 казуса на 100 транспортни средства през 2021 година до 5,8 през 2022 година

Изненадващо, изследването допуска, че вградените функционалности за гласово различаване на производителите работят по предопределение, единствената категория, която би трябвало да се усъвършенства измежду всички други функционалности за инфоразвлечения като сензорен екран, Bluetooth съгласуваност и камери за паркиране.

В допълнение към спада в качеството, отчетът изброява и функционалности, които производителите са понижили, с цел да се оправят с дефицита на чипове: даване на по-малко транспортни средства с усъвършенствани функционалности за подкрепяне на лидера, отопляеми седалки, модули за помощник при паркиране. Компании като Chevrolet отстраниха безжичните зарядни устройства за телефони и функционалностите за икономисване на газ за автоматизирано пускане и прекъсване в някои модели SUV предходната година, а Ford отстрани някои контроли на климатика от задните седалки на своя SUV Explorer.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР