Недопустимо е във втория по-големина град в България да има

...
Недопустимо е във втория по-големина град в България да има
Коментари Харесай

Гешев погна футболните ултраси в Пловдив и обеща битовата престъпност да бъде стъпкана

Недопустимо е във втория по-големина град в България да има всеобщ пердах. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в Пловдив по отношение на мелето пред Панаира преди седмици. Той дойде по-рано през днешния ден в града под тепетата дружно с гл. комисар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов по отношение на трите фрапиращи случая, които привлякоха публичното внимание в Пловдив.

„ Целта на прокуратурата е да има значително понижение на битовата престъпност. Сигурни сме, че сме на верния път и до края на годината това ще бъде реализирано “, безапелационен бе обвинител №1.

„ Недопустимо е в центъра на втория по-големина град в България да има масирани произшествия, като хората са въоръжение със сечива и прочие. Недопустимо е поради забележка да бъдат бити хора, случая е преди дни и става въпрос са чиновник в системата от 24 години.  Недопустимо е хора, които настояват, че са почитатели на спорта да си устройват всеобщи сбивания край Пловдив. Това да се снима и да е мотив за горделивост. Това са неща, които прокуратурата считаме за неприемливи и това е главната причина да сме през днешния ден тук в Пловдив “, сподели Иван Гешев.

Той бе безапелационен, че в случай че страната не може да се оправи с битовата престъпност, това значи че би трябвало да се закрие.

„ Недопустимо е по този метод необмислено да се нарушава публичния ред и да се мисли, че няма да има последствия. Аз съм тук да ви кажа, че без значение дали става въпрос за роми, роми, с турска или арменска принадлежност - всички са български жители. И всички с изключение на права имат и задължения… отговорности да си заплащат тока, налозите и така нататък Ние ще създадем всичко допустимо да използван вярно и еднообразно закона “, съобщи Гешев.

Освен тези три фрапантни случая се организира профилирана полицейска интервенция в много обитаеми места. 30 души са арестувани. Това заяви гл. комисар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Акцията се е провела на територията на Асеновград, Хисаря и три пловдивски махали. Причините за задържането  са опиати, акцизни артикули и обири. Акцията продължава, тъй че е допустимо да има и още арестувани.

„ 15 души са арестувани от футболните агитки на тимовете „ Ботев “ и „ Локомотив “, като към този момент има и една неоправдателна присъда. Уважавам всички почитатели на тимовете, само че проблемите кой е по-силен би трябвало да се вземат решение на терена, а не с пердах. Участвал съм в защитата на доста пловдивски дербита и мога да кажа, че тук стават едни от най-хубавите, само че дано не се вършат такива надпревари “, сподели Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР