Недопустимо е към главата на най-голямата православна църква в света

...
Недопустимо е към главата на най-голямата православна църква в света
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Валери Симеонов иска да продължи турското робство, коалицията може и без него

Недопустимо е към главата на най-голямата православна черква в света да се насочат сходни обиди. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ водачът на "Атака " и ръководител на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила във връзка квалификациите на вицепремиера Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила към съветския патриарх Кирил.

Представете си сходни думи да беше споделил към основния равин на Израел – дали още щеше да е вицепремиер? Край – престава да съществува като политическа персона, а може би и физически. Но с православието може да се гъбаркаш – всичко може. Излиза, че за някои духовни глави може да приказваш каквото си искаш, а с други не. За Русия е фешън да се ругае, да се псува. Винаги към 3 март се появява една групичка хора, които стартират да оплюват Освобождението. Според мен това са хора, които желаят да живеем под турско иго, съобщи Сидеров. Може би Америка ни освободи, или Англия? Всички тези страни бяха на страната на Турция по това време. Освободи ни съветската войска, добави той.

Защо нямаше реакции против някогашния американски дипломат Уорлик, който ни агитираше да вървим на гей паради? Беше ли обидно, когато френският дипломат размахваше пръст и споделяше по какъв начин да живеем? Защо не беше обидно, когато турският дипломат ни даваше препоръки? Имаше един американски дипломат, който споделяше, че би трябвало да създадем помашка партия – за какво не се възмущавахте? Вие сте тези, които промивате мозъците, за какво не казвате нищо на американския дипломат, обърна се Сидеров към водещата Цветанка Ризова.

Православната черква не е държавна, тя е единна, чиято глава е Исус Христос. Ние сме част от тялото на тази черква. Нападката към висшите чиновници на православието е подигравка към цялото православие. Никой вицепремиер не може да каже "този патриарх е подобен и подобен ", като че ли сме в селско кафене, съобщи водачът на "Атака ".

Той разкри, че Валери Симеонов е бил поканен на вчерашното съвещание на ПГ на Обединените патриоти. Не благоволи да пристигна. Тук не става въпрос да прощавам нещо персонално – става дума за нападки против вярата. Когато атакуват вярата ти, не можеш да мълчиш. Не ме интересува кой по какъв начин ще реагира – не пазя себе си. Само и единствено да има единение на обединението не може да си мълчиш. За тази религия сме се били и сме подлагали главата на дръвника. За мен подобен човек желае да продължи турското иго. Ако не се извини, това си е негов грях, разяснява Сидеров.

Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Светът не се върти към него. Тази коалиция може да продължи да съществува и без него. Политиците се сменят, животът продължава. Възможно е да бъде препоръчано той да бъде заменен. Всичко това следва да го забележим, съобщи още Волен Сидеров.

По думите му страната би трябвало да се върне в ръководството на ЧЕЗ с надзорен пакет акции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР