Недопустимо е държавните или общинските институции да отменят валидността на

...
Недопустимо е държавните или общинските институции да отменят валидността на
Коментари Харесай

11 организации против връщането на мигащия зелен сигнал на светофарите

Недопустимо е държавните или общинските институции да анулират валидността на наредбите на законите по свое убеждение. Това декларират в взаимна позиция 11 организации, публично ангажирани с проблемите на пътната сигурност, във връзка с

Според тях страната ни като правилен сътрудник, който се е съгласил да съблюдава общи правила и правила във връзка с организацията на придвижването, подписвайки Виенската спогодба от 1968 година, както и Сводните резолюции на Европейски Съюз, не трябва да пристъпва поетите интернационалните задължения.

В мнението се акцентира, че промените на законовите и подзаконовите нормативни актове, които засягат пътната сигурност, би трябвало да се ползват едвам откакто са признати от експертната общественост и са минали през публично разискване.
 Мигащият зелен сигнал на светофарите в София остава
Мигащият зелен сигнал на светофарите в София остава

От Министерство на регионалното развитие са дали обещание, че ще трансформират наредбата си

Организациите са безапелационни, че не поддържат на светофарите, преди да бъдат показани годни доказателства за успеваемостта на тази мярка.

Те упорстват да се организира необятен експертен спор, където да бъде разисквана мярката.

Според тях сигналът от зелена мигаща светлина не може да се употребява, до момента в който не бъде регламентиран нормативно.

" До смяната на ЗДвП или Наредба №17 на Министерство на регионалното развитие за контролиране на придвижването по пътищата със светлинни сигнали настояваме да се ползват наредбите на член 12, алинея 6 от ЗдВП, а точно: " На кръстовища с интензивно придвижване се слагат устройства за отчитане на времетраенето на светлинния сигнал ", или най-малко най-малкото да се усилят преходните шпации ", показва се в позицията.
 Комитова подготвена да пази Наредбата за мигащия зелен светофар
Комитова подготвена да пази Наредбата за мигащия зелен светофар

Министерство на регионалното развитие ще пита Фандъкова каква е повода за подхванатите дейности

Организациите желаят и да се организира обективно изследване на интернационалния опит по този въпрос и да се реши дали в действителност реализира понижаване на пътно-транспортния травматизъм.

Становището е подписано от: Европейски Център за транспортни политики, Национален таксиметров профсъюз, Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт, Асоциация за подготовка на автомобилистите в България, Сдружение " Автотехнически специалисти за пътна сигурност ", Асоциация " Пътна помощ България ", Национално съдружие на пунктовете за осъществяване на периодически прегледи на МПС, Българска асоциация на потърпевши при произшествия, Съюз на автосервизите - София, Асоциация на притежателите на електрически автомобили в България и Сдружение Софийски мотористи - София райдърс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР