Недобросъвестни хора се облагодетелстват на гърба на благотворителната кампания, представляваща

...
Недобросъвестни хора се облагодетелстват на гърба на благотворителната кампания, представляваща
Коментари Харесай

Измамници посегнаха и на събирането на пластмасови капачки за благотворителност

Недобросъвестни хора се облагодетелстват на гърба на благотворителната акция, представляваща събирането на пластмасови капачки. Това разкриха от сдружението „ Аз имам вяра и оказвам помощ “, които стоят зад самодейност, чиято цел е подкрепяне на недоносени бебета.

Измамниците се показват за помощници на сдружението и обикалят партньорските обекти. Предлагайки да извозят събраните капачки, те ги взимат и се облагодетелстват за сметка на акцията, разкри Владислав Николов, ръководител на „ Аз Вярвам и Помагам “. По думите му са получени доста сигнали за сходни измами.

За да се избегнат нови злоупотреби, от неправителствата организация оповестиха, че повече няма да се одобряват пластмасови капачки в обекти. Желаещите да подкрепят идеята ще могат да го създадат на 29 септември във Варна. От 9.00 до 16.00 часа пред Катедралата всеки ще може да донесе събраните капачки, като ще бъде обезпечена опция това да става и с коли.

Очаква се това да бъде най-голямото събиране на пластмасови капачки и ще премине под наслов „ Празник на преработването „ Аз имам вяра и оказвам помощ “.

От сдружение„ Аз Вярвам и Помагам “ прецизират, че събраните капачки би трябвало да бъдат в торби или чували, само че не и в пластмасови туби. Могат да бъдат събирани капачки освен от вода и други питиета, само че и от кафе, олио, оцет, перилни и ароматизиращи препарати, кремове за ръце и други

За две години и половина от старта на благотворителната акция в нея са се присъединили 500 000 души. Събрани са 24 милиона капачки, което съставлява 48 тона пластмаса.

В АГ болничното заведение във Варна през днешния ден бе показано третото огромно подаяние от началото на акцията „ Аз имам вяра и оказвам помощ “и най-голямото до тук. Бебешкият реанимационен ъгъл с отоплител при интензивно лекуване на новородени е на стойност 15 000 лв.. Апаратът ще оказва помощ на новородени с нарушавания в дишането и сърдечната активност, изясни началникът на неонатологичното поделение доктор Снежина Цветкова.

„ За всички деца е хубаво да има сходен реанимационен ъгъл, където да се осъществят първите грижи – повиването, обработката на пъпния излишък и други ”, означи доктор Цветкова..

Миналата година в АГ болничното заведение са станали 2178 раждания, като най-малкото новородено е тежало едвам 750 грама. От началото на тази година в профилираната болница са проплакали 870 бебета, като броят на преждевременните раждания е 126, регистрира шефът на здравното заведение проф. Емил Ковачев.

Следващото огромно подаяние в акцията „ Аз имам вяра и оказвам помощ “ще бъде направено в края на годината в неонатологията на болница „ Света Анна ”. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР