Недекларирана валута за близо 1 млн. лева откриха митническите служители

...
Недекларирана валута за близо 1 млн. лева откриха митническите служители
Коментари Харесай

Митничари откриха в два камиона валута за близо 1 млн. лева на МП Лесово

Недекларирана валута за близо 1 млн. лв. откриха митническите чиновници на Митнически пункт Лесово при две обособени инспекции на два товарни автомобила, излизащи от страната. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

На 09.07.2022 година, към 03.20 часа, на Министерство на правосъдието Лесово идва товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Франция за Турция през България. В зоната за митнически надзор водачът, турски жител с букви S.C., е декларирал, че няма нищо за обявление.  

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция , при която са открити във фабрични кухини в шофьорската кабина и в долапи от външната страна на кабината найлонови пликове, съдържащи английски лири с друг номинал. Установено е, че общата сума
недекларирана валута е 241 405 английски лири с левова равноценност 558 194 лв..

При втория случай на 11.07.2022 г, към 09.40 часа, на Министерство на правосъдието Лесово на трасе за изходящи товарни коли от България идва товарен автомобил с влекач и полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. Шофьорът, турски жител с букви B. I., е декларирал, че няма нищо за обявление. При осъществената щателна митническа инспекция на транспортното средство, митническите инспектори откриват във фабрични кухини във вратите на шофьорската кабина увити в найлонови пликове недекларирани общо 150 760 английски лири с левова равноценност 348 598 лв. .

Само за последните 10 дни митническите чиновници от Търговско дружество Митница Бургас са задържали на граничните пунктове с Турция Министерство на правосъдието Лесово и Министерство на правосъдието Капитан Андреево недекларирана валута с левова равноценност  3 851 182 лв.. При четири от петте случая откритите парични средства са английски лири с обща стойност 1 407 740 паунда.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР