Небостъргачът Vertigo Business Tower в София е собственост на кремълския

...
Небостъргачът Vertigo Business Tower в София е собственост на кремълския
Коментари Харесай

УНИКУМ: Руският олигарх Алексей Чепа притежава небостъргач в София за $10 млн. с роднини на Тодор Живков

Небостъргачът Vertigo Business Tower в София е благосъстоятелност на кремълския олигарх Алексей Чепа, разкри екипът на Алексей Навални. Чепа е включен в санкционния лист на Европейски Съюз на 25 февруари 2022.

Кремълската олигархия продължава да бъде неприкосновена в България. Обръщаме внимание на ДАНС за това, пишат проверяващите публицисти от антикорупционния фонд на Навални.

19-етажната бизнес постройка Вертиго бизнес тауър с прилежащи 350 паркоместа на стойност 10 млн. $ е замаскирана през няколко офшорки на тогава 22-годишнен наследник на Чепа.

Алексей Чепа е народен представител от съветската Дума, доближен до кръга на Путин, забъркан в бизнес с оръжейния необут Гайдамака, който е наказан от френските управляващи за доставка на оръжие в Африка, инцидентно не запомнил да спомене в декларацията си парцел в Маями, собственик на имение в Испания и най-разнообразен бизнес.

Иначе е парещ последовател на войната с Украйна, труженик дамите също да служат в армията и един от горещите пропагандисти за битка със „ загниваща “ Европа и Съединени американски щати.

Реклама

Дялове във „ Вертиго България ” има и Лидия Бозарова. Нейният татко Огнян Бозаров е племенник на Тодор Живков.

Преди измененията на 10 ноември 1989 година Бозаров е офицер в Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Роднината на Тато е главно настоящо лице в плана „ Нева ” на Управление научно-техническо разузнаване към Първо главно управление (на ДС) и обвързвания с него план „ Монблан ”, през който са източени и са потънали в незнайни джобове стотици милиони долари посредством основаването през 1987 година на комплицирана мрежа от десетки задгранични сдружения.

След промяната на режима и банкрута на България, демократичните държавни управления стартират интензивно да търсят следите на източените милиони. Бозаров още през 1992 година прозорливо бяга в Австрия със своята брачна половинка и две дъщери. След като в идващите години свадите към изчезналите „ червени ” пари затихват, семейство Бозарови се връщат още веднъж у нас и налива десетки милиони левове в строителство на хотели, бизнес центрове и първокласни затворени комплекси.

Съдружник на олигарха Алексей Чепа в други от неговите компании е и близкият до Иван Костов абсурден предприемач Георги Кирчев. Зложелатели даже настояват, че той го играе подставено лице на Командира в бизнеса. Кирчев и брачната половинка му са измежду учредителите и шефовете на основаната от Елена Костова фондация „ Бъдеще за България ”, през която минаха не едно и две съмнителни финансирания.

Чрез компанията си „ Хрисома ” Георги Кирчев бе притежател и на рухналата постройка на столичната ул. „ Алабин ”, която погреба две девойки, само че след куп странни правосъдни решения, взети от „ десни ” магистрати, всички упрекнати за нещастието бяха оправдани.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР