Не знам за вас, момичета, но аз често се изкушавам

...
Не знам за вас, момичета, но аз често се изкушавам
Коментари Харесай

5 натурални рецепти за освежаване на кожата на лицето през пролетта

Не знам за вас, девойки, само че аз постоянно се блазня да си подготвя сама някакъв естествен лосион, кремче или маска, с които да поглезя кожата на лицето си. Днес взех решение да ви опиша за няколко мои обичани предписания, които можете да опитате някой прекрасен, пролетен ден, когато ви се прииска да подхраните обилно поизбледнялата и изсъхнала от студените, зимни дни кожа на лицето. Ще стартира с:

Краставично-лимонов лосион за захабена кожа

Пектинът в краставицата, витамините в морковите и лимона, както и бадемовото масло трансформират този лосион в същинска берекет за кожата.

½ краставица

30 мл бадемово масло

сокът на ½ лимон

60 мл сок от моркови

Обелваме краставицата, настъргваме я на ситно и я претриваме през фина цедилка. Краставичният сок, маслото и прясно изцедените сокове от лимон и моркови пресипваме в тъмна бутилка или бурканче и съхраняваме на хладно. Всеки ден преди приложимост разклащаме добре. След главното разчистване на лицето изливаме малко от лосиона върху мокър тампон и обтриваме кожата.

Крем с лечебна ружа

Коренът на лечебната ружа доставя сухата кожа с изключително скъпи субстанции, които я овлажняват и успокояват.

30 г раздробен корен от лечебна ружа

80 мл дестилирана вода

20 г мед

100 г базисен крем

Киснем корените 2 часа в дестилираната вода, след това загряваме сместа 5 минути на слаб огън, само че внимаваме да не кипне. Когато отварата изстине, я филтрираме през фина цедилка. Разтваряме меда в течността и я разбъркваме с базисния крем. Пресипваме я в порцеланово бурканче.

Крем с лайка и мушкато

Етеричните масла от лайка и мушкато усъвършенстват структурата на сухата кожа.

по 25 г ланолин и чист вазелин

3 капки масло от лайка

3 капки масло от мушкато

В купичка смесваме ланолина и вазелина, прибавяме маслата и бъркаме, до момента в който получим еднороден крем. Пресипваме в бурканче и съхраняваме на хладно.

Крем с жожоба

Още индианците са употребявали за лечебни цели маслото, добивано от ореха на пустинното растение Simmondsia chinensis, така наречен жожоба.

30 мл масло от жожоба

по 3 г пчелен восък, какаово масло и портокалово масло

10 г ланолин анхидрид

40 мл вода от портокалови цветчета

В тенджера кипваме вода и на водна баня разтапяме пчелния восък, ланолин анхидрида и какаовото масло. Добавяме маслото от жожоба и загряваме сместа до 60 градуса. В различен съд загряваме водата от портокалови цветчета също до 60 градуса и постепенно я прибавяме към маслата, бъркайки с миксер на най-ниска степен. Когато кремът изстине до телесна температура, прибавяме и портокаловото масло и бъркаме до цялостното му изстиване. Пресипваме в бурканче с похлупак и съхраняваме на хладно. Маска с масло от жълт кантарион

Тази маска е идеална за сензитивна суха кожа, тъй като поддържа еластичността й.

2 с.л. масло от жълт кантарион

1 жълтък

няколко капки лимоново сок

Маслото би трябвало да е със стайна температура. Сипваме го при жълтъка на капки, като разрушаваме с миксер до приемане ма твърда емулсия. Тогава прибавяме лимона. Нанасяме маската върху почистеното лице. След 30 минути изплакваме щедро с хладка вода.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР