Не знам кой иска оставката ми, има си ред за

...
Не знам кой иска оставката ми, има си ред за
Коментари Харесай

Желязков за исканата му оставка от БСП: Има си ред за внасяне, дискусия и гласуване в зала

Не знам кой желае оставката ми, има си ред за внасяне, полемика и гласоподаване в зала.

 

Така ръководителят на Народно събрание Росен Желязков разяснява настояването на оставката му от Българска социалистическа партия.

 

Припомняме, че по-рано през днешния ден Корнелия Нинова се оплака от цензура и го упрекна, че с смяна на Правилата за вътрешния ред на Народното събрание се не разрешават на депутатите диалози с публицисти и жители в постройката на Народно събрание.

 

" Нинова ви е срещнала с едно изменение в разпоредбите, уповавам се още веднъж да прочете текста, който е изменен. Единствената разлика е, че се лимитира опцията на обособен народен представител да прави в предизбораната акция срещи и да употребява постройките на Народното събрание за event place (място за събития - бел. ред.) ", разясни Желязков.

 

И изясни, че депутатите няма да могат да си организират събития, които не са свързани с работата на Народно събрание.

 

Желязков цитира и съществуващия текст, който е работил през годините, като разясни, че разликата е, че за акцията се изключва единствено опцията обособен народен представител да организира събития в постройката на Народно събрание като част от предизборната си акция. Иначе групи и комисии ще могат.

 

И добави: Корнелия Нинова когато и да е може всичко, тъй като е Корнелия Нинова. Разликата е, че не може да направи отбелязване на годишнина на Българска социалистическа партия в Народно събрание.

 

По мотив обвиняванията на Българска социалистическа партия, че прави това поради " Чоташ ", Желязков изясни, че има искане за изключително съвещание.

И изясни още веднъж: Срещите с публицисти не са лимитирани. Разликата е единствено за обособен народен представител.

 

В момента всички начинания, отвън законодателната стратегия, са предизборни, отсече шефът на Народно събрание.

 

Има доста случаи депутати от всички групи да желаят да резервират зали за осъществяване на срещи по въпроси от дневния ред на обществото, спискания за обезпечаване на чиновници, на мултимедия, на техника, не е ясно какви са тези срещи. Затова реших, че по време на акцията това може да става единствено от името на парламентарните групи и комисии, изясни Желязков. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР