Не заплашваме никого, но трябва да бъдем силни. Това заяви

...
Не заплашваме никого, но трябва да бъдем силни. Това заяви
Коментари Харесай

Али Хаменеи: Не заплашваме никого, но трябва да бъдем силни

Не заплашваме никого, само че би трябвало да бъдем мощни. Това съобщи висшият водач на Иран аятолах Али Хаменеи.

Ислямската република би трябвало да стане задоволително мощна, с цел да може да предотврати война, макар че не желае да заплашва никого, сподели той.

Изказвайки се на заседание на командващи и чиновници на военновъздушните сили, Хаменей също съобщи, че Иран има мощни военновъздушни сили, макар десетилетия американски напън и наказания върху страната след Ислямската гражданска война през 1979 година.

Агенция Франс Прес напомня ескалиралото още веднъж през последните месеци напрежение сред Иран и Съединени американски щати.

Санкциите, наложени на Иран от Съединени американски щати, са " незаконно действие " против страната. Това съобщи по-рано Хаменеи.

" Тези наказания са незаконно действие... само че ние можем да го превърнем във опция, като създадем по този начин, че стопанската система на Иран да не зависи от износа на нефт ", уточни Хаменей.

Президентът на Иран Хасан Рохани осъди така наречен " договорка на века " на американския си сътрудник Доналд Тръмп, целяща разрешаване на продължаващия от десетилетия израелско-палестински спор, изтъквайки, че договорката вместо това би трябвало да бъде наречена " закононарушението на века ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР