“Не вярвайте на думи без аргументи. Гледайте и оценявайте делата

...
“Не вярвайте на думи без аргументи. Гледайте и оценявайте делата
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Дефицитът от 2.2% ще осигури повече пари за общините

“Не вярвайте на думи без причини. Гледайте и оценявайте делата и действителните резултати ”. Така министър председателят Николай Денков откри първото съвещание на Министерския съвет за 2024 година. Думите му бяха във връзка прогнозите за недостига в бюджета за 2023 година.

Денков поздрави Министерството на финансите за постигнатия недостиг от 2.2%, който по думите му е съвсем % под заложения в бюджета – от 3% и три пъти под апокалиптичните 6% до 7%, с които обществото било плашено месеци наред.

Министър-председателят изясни, че постигнатият по-добър недостиг ще даде опция да се отделят 1.2 милиарда лв. в допълнение по отношение на плануваните в бюджет 2024 за планове в общините. 

Премиерът даде поръчка, че държавното управление ще продължи да работи за повишение на приходите, понижаване на неравенствата, привличане на вложителите и възстановяване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората. Той добави, че ще работят за резултати, които трансформират България за положително. 

Денков прикани да гледаме с убеденост към 2024 година, тъй като по думите му имаме учредения за това.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР