Не вярвам в катарзиса на Радев. Три години и половина

...
Не вярвам в катарзиса на Радев. Три години и половина
Коментари Харесай

Лозан Панов: Радев е фалшив герой - обязди протестите за лични цели

Не имам вяра в катарзиса на Радев. Три години и половина не чух от него, че в България има мафия, и дума против Пеевски, не видях нищо различно…А реагира чак, когато му почукаха на вратата от прокуратурата. Това, което той прави оттогава – са дейности от персонален интерес. Той безусловно обязди митингите. И тогава се хвана този фронт антимафия. Много късно той разбра за какво има потребност от правосъдна промяна. Как по този начин стана, че през днешния ден дразгите Радев – Гешев стана в дневния ред на обществото. Радев е подправен воин, по негово време бе овладяна страната.

Това разяснява в ефира на Би Ти Ви претендентът за президент Лозан Панов, началник на Върховен касационен съд. Той изясни за какво е приел да взе участие в борбата за президент.

Една президентска институция би трябвало да има своя темперамент, а не да бъде брошка на ревера. Аз нямам доверие на новите месии, видях по какъв начин се подменяше дневният ред на обществото, по какъв начин се сменят едни персони с други. Когато си водил борба и си постигнал толкоз доста, разумно е да продължа своята борба, уточни Панов.

7 години е време, в което човек може да види какво съм направил. Всички борби, които съм водил, ми нанесоха доста рани. Нормално е тази тематика да бъде изнесена на друго равнище, с цел да може да се направи една работеща правосъдна система. Контролните органи не правят своята работа – те работиха за една друга страна, по различен метод, по тази причина нямаше резултат. Честното да бъде раздавано в съда. Прокуратурата е част от тези контролни механизми, посочи шефът на Върховен касационен съд.

Панов съобщи, че не приема изказванията на магистрата Магдалинчев, съгласно който още преди пет години е спрягано името му за президент и има контакт с избрани политически сили, визирайки „ Да, България “.

2016 година изтече първата година от моя мандат като ръководител на Върховен касационен съд. Смятате ли, че след година мога да се ориентирам към друга позиция. Преди 5 години никой не е разговарял с мен за президентската институция…През 2015 Христо Иванов в качеството си на правосъден министър предложи пакет от закони, свързани със правосъдната промяна. Но тя не се случи, тъй като през 2016 година той напусна. От тогава насам тази тематика замря. А от предишното лято правосъдната промяна още веднъж излезе на дневен ред. Щом още веднъж приказваме за нея, само че без някой да изясни по какъв начин ще се случи, значи, че не е вървяно по верния път. Имаме потребност от правосъдна промяна, само че би трябвало да се изяснява на хората. „ Правосъдие за всеки “ води борбата още от 2013 година, хората, които ми предложиха да се включа в конкуренцията за президент, изясни Панов.

Той уточни, че поддържа визията на Демократична България за нуждата от правосъдна промяна, само че по какъв начин ще бъде обяснена на обществото, по какъв начин ще бъдат спрени кражбите в България е значимият проблем.

Лозан Панов отхвърли изказванията, че е бил определен с гласовете на Движение за права и свободи и ГЕРБ.

С дейностите си демонстрирам безкрайно ясно какво съм правил на този пост. Не съм позволил Върховен касационен съд да бъде превзет, този съд остава единствената самостоятелна правосъдна институция.

Лозан Панов посочи, че неговата кандидатура не е партийно оцветена, тъй като го издигат хора, които от дълго време водят борбата за правосъдна промяна.

В моя комитет няма да видите хора на някогашните репресивни служби, а единствено хора с позиции и кардинални. Хората там се събират, тъй като изповядват моите хрумвания. Каузите на хората е това, което ни сплотява. Нито аз, нито моето вице Мария Касимова ще отстъпим от нашите позиции, бе безапелационен Лозан Панов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР