Не вярвам и не очаквам с първия мандат, който ще

...
Не вярвам и не очаквам с първия мандат, който ще
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Нужна е стабилност, нови избори не са вариант

Не имам вяра и не чакам с първия мандат, който ще е при ГЕРБ-СДС, да се сформира държавно управление. Това съобщи някогашният вицепремиер Ивайло Калфин пред Bloomberg TV. Според него при съставянето на държавно управление е значимо то да има небосвод напред, с цел да може да работи.

“Не е вид да се отива на нови избори. Стабилността на страната има интерес от съставяне на правителство”, означи той.

По думите му основни тематики пред новото държавно управление ще са ускоряването на имунизационната акция против COVID-19, посредством което да се понижи опцията за отваряне и затваряне на икономиката; финансовата стабилност; изразходването на средствата от възстановителния проект на Европейския съюз.

Калфин не чака промени в данъчния модел у нас в кратковременен проект. Той обаче акцентира, че „ рано или късно задълженията ще би трябвало да се върнат “, което може да се случи или с понижаване на разноските, или с смяна на данъчния модел: „ Това не значи неустойчивост, в случай че се намерения задоволително надалеч, в случай че се знае какво се прави “.

Калфин не предлага внезапно понижаване на разноските и най-вероятно в бъдеще би трябвало да се мисли за смяна в данъчния модел. Това не е ужасно, не би трябвало да плаши бизнеса и не значи неустойчивост.

„ Ако се планува задоволително от надалеч и не визира конкурентността на бизнеса, то тогава не виждам проблем. Най-безболезнената смяна на данъчния модел ще засегне персоналните приходи, а не облагането на бизнеса “.

Като съществена тематика във външнополитически проект на новото държавно управление специалистът посочи решаването на въпроса с Република Северна Македония.

“Необходим е сериозен диалог и допустима форма в дипломацията”, счита Калфин.

Според него провеждането на референдум у нас по отношение на присъединението към еврозоната би било сходно на питането „ за “ или „ срещу “ Brexit във Англия.

„ Когато питаш нещо, което хората не познават и не са длъжни да познават в елементи, рискуваш да дадеш диригентската палка на популистите “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР