Не вярвам, че Путин ще използва тези оръжия (ядрени -

...
Не вярвам, че Путин ще използва тези оръжия (ядрени -
Коментари Харесай

Зеленски: Не вярвам, че Путин ще използва тези оръжия. Не мисля, че светът ще му позволи

" Не имам вяра, че Путин ще употребява тези оръжия (ядрени - б.р.). Не мисля, че светът ще му разреши да употребява тези оръжия ".

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в изявление за немската телевизия " Билд ". Той предизвести, че светът не трябва да се опасява от заканите на Путин, защото това единствено ще насърчи Русия да се опита да завземе повече територии, написа " Асошиейтед Прес ".

Тази заран съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност в страната.

Той аргументира решението си с претекста, че Москва би трябвало да предприеме нужните стъпки, с цел да отбрани своя суверенитет, защото Западът се стреми да " отслаби " и " унищожи " Русия.

Руският президент упрекна Запада, че е наредил на Украйна да подкопае мирните договаряния с Москва, заявявайки, че Западът няма да бъде удовлетворен от спокойно решение на спора.

Той упрекна Запада в " нуклеарен шантаж " против Русия и предизвести, че Москва също има " разнообразни оръжия за заличаване " и е подготвена да употребява " всички налични средства ", с цел да се отбрани.

Последваха остри реакции от Запада. Редица западни водачи разчетоха хода на съветския президент като симптом за уязвимост и неуспех на проекта на Москва за нашествието в Украйна.

Китай пък прикани страните да реализират преустановяване на огъня и завършек на войната посредством разговор и договаряния и да намерят решение, което да регистрира рационалните ползи на всички страни в региона на сигурността, колкото е допустимо по-скоро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР