Не вярвам, че има такъв идиот в държавата, който да

...
Не вярвам, че има такъв идиот в държавата, който да
Коментари Харесай

Борисов се ядоса на въпрос за Гергов: Не вярвам, че има идиот, който да мисли, че затопляме отношенията

Не имам вяра, че има подобен глупак в страната, който да си намерения, че съм тук, за стопляне на връзките с Георги Гергов и Българска социалистическа партия.

Това сподели пред публицисти в Пловдив министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос дали визитата му на откриването на Международния механически панаир има политически темперамент и дали това може да бъде тълкувано като знак за стопляне на връзките с Георги Гергов и Българска социалистическа партия.

„ Аз нямам доверие, че има подобен глупак в страната. Не мнозина, един глупак не мога да си показва ”, отговори министър председателят. 

Той даде образец с Германия, където социалдемократите като втора политическа мощ излезли в съпротива, само че било обикновено да ги поканят за взаимно ръководство с християндемократите на Меркел. 

„ Пловдивският панаир е толкоз обичаен, от толкоз години се прави, голяма бройка на български компании и на нововъведения от целия свят виждате тук – най-новото, най-съвременното. Наслушах се на такива нелепости. И през вчерашния ден социалдемократите излязоха в Германия и споделиха - ще оставаме в съпротива. Това е обикновено, само че е обикновено и да ги поканят. И ние ги поканихме – едно само нещо е водено като преговор - за ръководител на Народното събрание. Тук е Гергов, да пристигна да го удостоверява “, разяснява Борисов.

„ И за това го предложихме. Какви са тези работи – някой желал да купи някого? Ние отидохме, преговаряхме ясно и обществено. Г-н Гергов си носи и политическата, и партийната и цялата отговорност. Едно само нещо – говорихме за ръководител на Народното събрание. Той се обади, аз му се обадих, казахме „ ок “. Моята партия беше срещу, тъй като споделиха, когато сложим ръководител на Народното събрание, целият дневен ред ще се дефинира от него. Въпреки този риск ние казахме да, само че за политическата непоклатимост и председателството, това можем да го предложим. За коалиция в никакъв случай не сме говорили, нито те са желали, нито ние сме желали. Какво по-късно ни натоварвате с такива упования – мнозина щели да попита дали сме си затоплили връзките. Ами съгласно мен ще е неуместно, няма де е европейско, в случай че дойда на панаира и кажа Гергов да не е до мен или да не идва на откриването “, съобщи още Борисов.

След вътрешнополитическите въпроси министър председателят разяснява и спорът сред Съединени американски щати и Северна Корея. Според него " военният спор не е решим ".

Според Борисов когато от едната страна има учения на Русия и Китай, а от другата летят американски изтребители със техните самолетоносачи, дружно с Япония, от подобен спор победител няма да има. „ Изключително съм угрижен и всяка заран първо пущам CNN, с цел да видя дали не върви някакъв ексклузивен надпис ”, сподели още министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР