Не всичко е било скандално по време на приватизацията. Но

...
Не всичко е било скандално по време на приватизацията. Но
Коментари Харесай

Герджиков: Има съмнителни сделки в приватизацията

„ Не всичко е било скандално по време на приватизацията. Но има доста покупко-продажби, които са съмнителни. Не е неприятно да се изкарат на показ тези, които са се възползвали по противозаконен метод в приватизационния развой. Това не носи особени правни последици, само че носи морални, което не е малко “, съобщи в изявление за БНР юристът, някогашен длъжностен министър председател и ръководител на Народното събрание Огнян Герджиков.

„ Конституцията не е свещена крава, само че е и последният проблем. Що се отнася до желанието за смяна в Конституцията предвид на отминалостта на приватизационните покупко-продажби, това би било една голяма неточност. Ще излезем от категорията на правовите страни. Не може с смяна в законодателството изтекла отминалост да бъде възкресена “, безапелационен бе Герджиков. По думите му „ правната сигурност е страхотна опора “.

Той разяснява и предлаганите промени в Конституцията, свързани с търсенето на отговорност от основния прокурор. „ И в този момент има механизъм, в който основният прокурор не е недостижим. Идеята за наблюдаващ прокурор ми се коства недомислена и странна. Ако зародят проблеми с основния прокурор, предвид на неговото незаконосъобразно държание, то пъкъл хок от основната прокуратура може да се уточни човек, който да тръгне в тази посока “, изясни юристът.

Според проф. Герджиков „ от позиция на качеството на законодателството Народното събрание търпи доста сериозна рецензия “. „ Липсва професионализъм, липсва експертност. Това е доста дразнещо. Самият факт, че непрекъснато се трансформират законите, които се одобряват, е оценка за самата работа на Народното събрание... Няма никаква правна сигурност. Това работи неприятно на бизнеса, през днешния ден е едно, на следващия ден ще е друго. По средата на играта се сменят разпоредбите. Това е злополука “, сподели проф. Огнян Герджиков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР