Не всички ние сме еднакво вкусни за комарите. Оказва се,

...
Не всички ние сме еднакво вкусни за комарите. Оказва се,
Коментари Харесай

5 типа хора стават любимо угощение за комарите

Не всички ние сме еднообразно вкусни за комарите. Оказва се, че кръвопийците имат изтънчен усет и по-особени желания, откриха учени.

Има 5 вида хора, които те най-вече нападат, тъй като кръвта им очевидно е " по-вкусна ".

Хора с по-висока кръвна захар

Комарите избират по-сладка кръв, тъй като тя е по-хранителна. И по тази причина нападат и се хранят по-често с кръвта на диабетиците.

Спортисти

Защото организмът им създава повече млечна киселина, която за комарите е нещо като вкусен деликатес.

С наднормено тегло

Кръвопийците се притеглят от въглеродния диоксид, който ние издишаме. А най-голямо количество създават тези, които са с по-едри габарити и непотребни килограми.

  Тези с кръвна група нула

Проучване, оповестено в сп. „ Медицинска етимология “ сочи, че комарите избират най-много хора с кръвна група нула пред всички останали.

Нещо повече - нашият организъм дава сигнали, които ориентират кръвопийците коя кръвна група е съответният човек. Така те дефинират жертвите си.

Облечените в черно

Екип учени от университета във Флорида откри, че в търсене на евентуална жертва, комарът употребява всички сетива. Не единствено подушване, само че и зрение. Те сполучливо разграничават черен, наследник и червен цвят. И техни жертви стават хора, облечени най-много в черно.

Комарите, като се изключи че оставят по кожата ни пъпки, които сърбят, разнасят и заболявания. Затова лекарите поучават да използваме защитни средства и репеленти.

Източник: noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР