Не всички детски книжки са за деца. Ако не сте

...
Не всички детски книжки са за деца. Ако не сте
Коментари Харесай

Книжка, озаглавена Искаш ли да си играеш с топките ми?, възмути родители

Не всички детски книжки са за деца. Ако не сте наясно с този факт, следващото доказателство, за съществуването на сходна литература, се появи в лицето на книгата "Искаш ли да си играеш с топките ми? ", написана от братята Цифалди и илюстрована от Сантяго Елизалде.

Възмутени родители разясниха в обществените мрежи скандалното заглавие и неуместното наличие на тази книга, преиздадена и пусната в стеснен тираж от американско издателство.



На пръв взор книгата по нищо не се отличава от останалите книжки за деца, със симпатични цветни картинки и с по едно изречение на страница, написано с едри букви. Ето за какво е разбираемо объркването, което появяването на книжката аргументи измежду американските родители.

Когато се зачете в текста, човек доста бързо схваща, че това въобще не е уместно четиво за малчугани.



Освен заглавието, което безспорно подухва асоциации за част от мъжката анатомия, възмутените интернет консуматори се оплакват, че в книжката са включени реплики и закачки, намекващи за двойственото значение на думата "топки ", както и за прикрити полови подмятания и хомосексуалност.



"Хей, Луи! Искаш ли да си играеш с топките ми? Разбира се, Чък. Бих могъл да ги придържам, с цел да не паднат на земята. Топките ти са толкоз огромни, че даже не мога да ги събера в устата си ", гласят първите реплики, които героите в книжката разменят между тях още в самото начало.



След получените възмутени недоволства от издателството излязоха с изказване, че съчинението в действителност е "детска брошура за възрастни ".



Това не е първата сходна книга. Сред по-известните истории от този чудноват и малко замайващ книжовен род са:

"Всичките ми другари са мъртви " (All My Friends Are Dead)



"Азбука от ужасни препоръки " (An Alphabet of Terrible Advice)



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР