Не всеки знае, че горилите са прекрасни родителие се грижат

...
Не всеки знае, че горилите са прекрасни родителие се грижат
Коментари Харесай

В зоопарка майка показва бебето си на горила. Реакцията на животното смайва (видео)

Не всеки знае, че горилите са прелестни родителие се грижат дружно за дребните, а случаите на занемаряване на бебета от майките са извънредно редки. Освен това те се отнасят много нежно и към непознатите бебета. Дори да не са маймуни.

Жителката на американския щат Мейн Емелин Остин съумяла персонално да се увери в специфичното отношение на приматите към децата по време на посещаване в зоопарка Франклин в Бостън

Жената гледала маймуните, до момента в който кърмела сина си Каньон. Тя вдигнала бебето до стъклото, с цел да може то да види по-добре горилите. Вярно, момчето нямало огромно предпочитание да ги гледа: то бързо заспало в ръцете на майка си.

Тогава се случило нещо необикновено.

Горилата се заинтересувала от детето, отишла напряко до стъклото и почнала да го преглежда. След това почнала да прокарва ръка по стъклото, като че ли галела „ човешкото дете “ по главата.

Емелин била изумена от любящия взор, който маймуната отправила към сина й – той казвал доста. От време на време тя поглеждала към Емелин, като че ли се опитвала да й каже нещо без думи.

Както се оказало по-късно, името на тази горила е Кики. Съвсем неотдавна тя самата родила бебе, което било кръстено Пабло. Кики била доста нежна майка. Тя незабавно приела бебето и го обкръжила с грижи.

Нежното запознанство било снимано на видео: „ Когато влязох в зоологическата градина през оня ден, в никакъв случай не съм предполагала, че ще имам такова преживяване. „ Беше толкоз прелестно, бях на седмото небе! “

Тази невероятна връзка сред двете майки и детто станала известна в YouTube и има милиони гледания.

Никой не знае защо тъкмо си е мислила маймуната, гледайки непознатото дете, само че тази рядка панорама не остави никого апатичен.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР