Не всеки човек обича да става рано сутрин. Има хора,

...
Не всеки човек обича да става рано сутрин. Има хора,
Коментари Харесай

Сутрешен ритуал, който ще ви помогне да имате повече добро настроение и успех

Не всеки човек обича да става рано заран. Има хора, които обичат да се излежават, преди да започват с главните задания за деня. Други обаче подхождат към утрото напълно друго. Ето за какво ние взехме решение да ви представим един изцяло безвъзмезден, ефикасен и мотивиращ метод, с който да стартирате всеки собствен ден.

Този положителен всекидневен обред на изпълнителния шеф на Microsoft Сатя Надела е безумно елементарен, само че изгодите му са подкрепени от научни проучвания. Много сполучливи хора обичат да приказват за рисковите си утринни ритуали, които ги вършат още по-успешни. Например Тим Кук от Apple се разсънва в миг, когато множеството от нас спят деветия си сън – в 3:45 ч., призори Ричард Брансън сърфира, а Тони Робинс всяка заран си взема мразовит душ. Но има и изключения.

ВИЖ ОЩЕ: Студеният душ е същински балсам за кожата и лицето ни! Ето и още за това " знамение "!

Джеф Безос е прочут с това, че си почива добре – той просто отхвърля да прави значими срещи преди 10 часа сутринта. Както се оказва, изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела също избира да стартира деня си в умерено движение, пишат от Edna.bg. В изявление за списание Time Надела приказва за необикновено бързия и в същото време доста потребен утринен обред.

 

Пет секунди осъзнатост при започване на деня

Както изяснява Надела, ползата му към тази осъзнатост му е бил внушен от майка му, която била академик, изучавал санскрит. Тя предпочитала практики, разказани в античните текстове, само че самият той си основал доста по-лесен и по-опростен обред за себе си.

" Заимствах го от лекар, който работеше за възстановяване на представянето на футболния тим в Seattle Seahawk ", споделя Надела.

" Първото нещо, което върша, отваряйки очите си заран, е да кажа " благодаря " за всичко, което имам, и за това, към което се стремя. Това е всичко. Не може да е по-лесно, само че като се има поради, че това става първият ми умишлен акт при започване на деня, това е необикновено потребно. “

Науката за благодарността

Искрената признателност за всичко, което имате, и опитът да погледнете напред с оптимизъм не лишава повече от няколко секунди, само че макар простотата на ритуала, това в действителност работи – и има доста доказателства за това. Да, опитът да се настроите положително за новия ден в действителност може да окаже осезаемо въздействие върху това по какъв начин ще протече.

Виж още:

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР