Не винаги е лесно да получим желаната хрупкава текстура, когато

...
Не винаги е лесно да получим желаната хрупкава текстура, когато
Коментари Харесай

Неочакваната съставка, чрез която ще постигнем най-хрупкавите картофи

Не постоянно е елементарно да получим мечтаната хрупкава текстура, когато подготвяме картофи. Но вместо да се помиряваме, добре е да търсим способи да реализираме съвършения картоф - освен това всякога.
 Кой е най-хубавият метод за подготвяне на картофи в еър фрайър
Кой е най-хубавият метод за подготвяне на картофи в еър фрайър

Съветите на началник готвачите

И, става известно, метод има. При това с една непредвидена и лесна съставна част - каквато е алкалната вода. Нужно е просто да сварим картофите в такава вода, преди да ги изпечем.

В същността си алкалната вода е водата с водороден индикатор (рН) по-висок от тоза на елементарната чешмяна вода, което я прави по-малко киселинна. Лесно да се подготви и в домашни условия, като към вряща вода се добави малко количество сода за самун (¼ чаена лъжичка сода на четвърт литър).

Aлкалната вода форсира разграждането на външната част на. И когато те се изпекат, квалифицираната им повърхнина обезпечава възхитителна хрупкавост.
 Снимка 640928

Достатъчно е, откакто нарежем картофите, да ги потопим във вряща подсолена алкална вода за към 10-15 минути. След което се отцеждат от водата и се овкусяват с мечтаните лой и подправки. И се изпичат във фурната.

Видът на, които сме избрали, също играе роля за крайния резулт. От Daily Meal показват като най-подходящи тези от типа Russets, които се отличават с високо наличие на нишесте и са идеални за реализиране на изразена хрупкавост.
 Картофите, специалистите и по кое време този обичан зарзават е нездравословен за консумация
Безопасно ли е да се ядат покълнали картофи

Какво споделят специалистите по въпроса

А най-хубавото е, че алкалната вода може да се употребява и при приготвянето на редица други. Друг елементарен трик за реализиране на хрупкавост е да посипем леко зеленчуците с царевично нишесте, преди да ги сложим във фурната. Защото готвенето е колкото изкуство, толкоз и просвета и, въвеждайки малко химия в кухнята, ще открием същински свят на кулинарни чудеса.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР