Не виждам резон в предложението минималната заплата да не се

...
Не виждам резон в предложението минималната заплата да не се
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Не виждам резон в предложението минималната заплата да не се вдига при ниска инфлация

" Не виждам аргумент в предлагането минималната заплата да не се подвига при ниска инфлация. " Това сподели президентът на КТ „ Подкрепа " Димитър Манолов в ефира на NOVA. Той разяснява концепцията МРЗ да е в размер на 50% от междинната за страната, без да се подвига при ниска инфлация.

„ Работодателите са недоволни от това, че МРЗ се дефинира от междинната работна заплата, а ние сме недоволни от това, че няма опция МРЗ да бъде договаряна нагоре “, сподели Манолов. По негови думи възнаграждението може да бъде фактор за дребни райони, само че не за цялата страна.

По негови думи няма аргумент в предлагането минималната заплата да не се подвига при ниска инфлация.

Той разяснява и Стратегията за развиване на приходите, показана от Асен Василев и Иванка Шалапатова в Брюксел. Манолов сподели, че е чувал фрагменти от тази концепция, само че не разполага с документа. По негови думи е трябвало той да бъде разискван първо в България, а по-късно да се предлага в Европейски Съюз.

Манолов счита, че ще се реализира съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и държавно управление ще има. Той е на мнение, че и двете страни нямат интерес от предварителни избори.

„ Щетите в България към този момент да толкоз тежки, че каквото и да се случи на европейските избори нас нищо хубаво не ни чака. Говоря за енергетиката “, съобщи президентът на КТ „ Подкрепа “.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР