Не виждам решението на България да е предизвикало в чужбина

...
Не виждам решението на България да е предизвикало в чужбина
Коментари Харесай

Каракачанов: България се намира в изключително сложен регион и трябва да взимаме разумни решения

Не виждам решението на България да е провокирало в чужбина някакви диспути или разногласия. Решението на България е суверенно право на членка на НАТО и Европейски Съюз. Това сподели военният министър Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия, разяснявайки решението София да не експулсира съветски дипломати поради случая „ Скрипал “.

„ През последните дни по-разпалени пропагандатори споделяха, че щели да ни се разсърдят. Международните връзки се движат въз основата на две конвенции - Виенската дипломатическа спогодба и Конвенцията за консулска работа. Там е разказано по какъв начин се действа с посланиците. Към момента аз мисля, че решението е вярно – да не се бърза, сега председателстваме Европейски Съюз, би трябвало да водим по уравновесена политика. Кризи е имало и ще има в бъдеще. Важно е да има канали, по които да се води разговор “, изясни Каракачанов, представен от Блиц.
 
На този стадий - доказателствата, които се показват, за ролята на Русия в този атентат, да го назовем, не е изрично потвърдена. Всяка страна взема своето решение въз основата на своята преценка и политика. България се намира в един извънредно комплициран район – спорът в Украйна, Близкия изток, Черно море, войната на турското държавно управление със сепаратистите. Ние би трябвало да взимаме доста по рационални решения, а не да действаме интуитивно и преждевременно. Ако има доказателства, доказващи виновността на Русия, ние може да променим нашата позиция “, сподели още Каракачанов.
 
По думите му решението на България да не гони все още съветски дипломати няма да провокира проблем с доверието на европейско ниво. „ Трябва да излезем от метода на мислене, завещан от времето на комунизма. Най-големите евроатлантици в този момент, някогашни членове на Партията, мисленето им беше такова - каквото кажат от Москва и ние споделяме така правилно. Логиката е ние да имаме право на суверенни решения, които ние взимаме въз основата на обстоятелства и интернационалното право “, изясни военният министър.
 
Каракачанов добави, че „ със същия жар и боязън, с който си връзваха алените връзки, те в този момент се пишат на евроатлантици. Много е елементарно, когато не носиш отговорност за нищо, само че в случай че нещо се случи, те ще се скрият някъде “.
 
„ Поведението на доста български политици през последните 50-60 години политици е било такова. Натискат ни от Москва – клякаме. После Брюксел желае да затворим реакторите без съображение и ние затваряме. Затова се е построил стандарта, че българските политици взимат решенията си под напън. Решението да не гоним дипломатите бе взето въз основата на информацията, подадена от родните служби “, акцентира още веднъж Каракачанов.
 
Той бе безапелационен, че обединението Обединени патриоти не е вземала решение какво да се предложи на държавното управление. Не е имало и съдружен съвет с ГЕРБ. Всичко е било един баланс. Никой не е притискал никой да вземе някакво решение.
 
Коментирайки информацията, че съветски самолети може да прелетят над България на път към Сърбия. Каракачанов сподели, че „ не поучава никой да нарушава въздушното пространство на България “. Военният министър даде обещание да даде заповед за деяние, при положение на такава обстановка.
 
Слава богу че ни се размина. Имаше теоретична опция. Взехме нужните ограничения още в четвъртък по метод, по който да не се стресира ненужно обществото. Шансът, теоретично бе доста дребен, само че то трябваше да бъде осведомено, сподели Каракачанов по отношение на рухването на китайската галактическа станция „ Тянгун 1 “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР