Не виждам причина колегите да се отцепват от ИТН, могат

...
Не виждам причина колегите да се отцепват от ИТН, могат
Коментари Харесай

Вигенин: Очевидно ИТН, ДПС, ГЕРБ и Възраждане имат съвпадащи интереси

Не виждам причина сътрудниците да се отделят от Има Такъв Народ, могат да не поддържат вота на съмнение. Да се опитат да се върнат на платформата, на която бяха определени. В рамките на седмица- две те предадоха своите гласоподаватели. Сигурно ще има потребност от лични промени в държавното управление.

Това съобщи в предаването " На фокус " по NOVA зам.-председателят на Народно събрание от квотата на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин. По думите му напрежение в Народното събрание има. " Нищо в пленарната зала не се е решило с физическа мощ, въпрос на гласове и политическа воля. Има болшинство, което в отрицателен смисъл е в положение да събере задоволително гласове, с цел да в профил ръководителя на Народно събрание. Тези партии явно имат съвпадащи ползи. Вотът на съмнение не е превдварително решен, тъй като там има по-различен залог. Може би до сряда, когато ще се гласоподава, ще настъпи усмиряване на обстановката ", уточни той.

Според него Българска социалистическа партия няма да се бърка в избора на възможен нов министър председател. " Основна задача на Политическа партия е да обезпечи болшинство, не е наша задача. Към тях са и рецензиите, ние заставаме твърдо за тях. Възразявам да се приказва, че едни депутати може да бъдат пазарувани. Радев може да поддържа държавното управление в по-голяма степен ", счита Вигенин.

Той не счита, че подкрепилите ГЕРБ ще постъпят разумно. " Не мога да си показва какво ниво на политическа хигиена биха имали гласувалите за събаряне на държавно управление по предложение на ГЕРБ. Властта има проблем с поддръжката след отдръпването на Има Такъв Народ, само че той може да бъде решен ", акцентира Вигенин. И добави, че в случай че има метод недоволството на Има Такъв Народ да бъде преодоляно и те да се върнат в обединението, той би го подкрепил.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР