Не виждам много наши хора в служебния кабинет Главчев. Бихме

...
Не виждам много наши хора в служебния кабинет Главчев. Бихме
Коментари Харесай

Тома Биков: След думите на Асен Василев, че изборите трябва да се проведат с техен министър, ние им нямаме доверие!

Не виждам доста наши хора в служебния кабинет " Главчев ". Бихме влезнали в ръководството с политически лица, тогава когато българските жители ни дадат тази опция. В случая става въпрос за една нова конституционна процедура. Виждам в този състав балансиране сред хора с разнообразни хрумвания. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в Българска национална телевизия.

" Г-н Главчев е обвързван с нас, години наред той беше народен представител, само че бе определен за ръководител на Сметната палата. Той е доста добър инспектор, като се изключи че е бил народен представител. Той ще се води от Конституцията и спазването на законите. Експертът е човек с административни знания, а той е точно подобен ", уточни Биков.

" Вътрешният министър е предложение на Кирил Петков. Цяло лято те ни споделяха, че в това правителство ГЕРБ е имала единствено един министър. В другият вид, те са лъгали. Видяхме, че да оставиш първата политическа мощ единствено да поддържа, без да взе участие в ръководството и да носи отговорност, се оказа несполучлив опит. Ние сме много деликатни във връзка с сътрудниците от " Продължаваме промяната ", след думите на Асен Василев, че изборите би трябвало да се проведат с техен министър, ние им нямаме доверие. Видяхме, че този министър в процеса на работа очевидно не е изпълнявал партийните поръчения на господин Петков – самият той го признава. Натискал е министъра да назначи зам.-председател на оперативния щаб от Политическа партия по време на изборите, питал е кои да бъдат шефовете на районните структури на Министерство на вътрешните работи ", изброи Тома Биков.

" Според мен обстановката с основния секретар е обвързвана с следствието в Митниците. Главният секретар призна, че е разследван, това е и мотивацията му да подаде оставка. Ако той е разследван, а да стои на поста си, е много необичайно ", счита депутатът от ГЕРБ.

" Като човек, който не е осведомен с следствието аз съм срещу да се издават присъди по малкия екран. Ние сме били жертви на телевизионно правораздаване и противозаконни арести. Такива акции, свързани с контрабандата се случват нормално по сигнали на непознати служби, по тази причина мисля, че сътрудниците бъркат като застават зад тези хора. Може да се окаже, че има съществени доказателства. Има задържани ръководители на Митниците, търси се човек, прочут като контрабандист, основният секретар наподобява е разследван – те не са политически лица, само че сътрудниците застават зад тях, даже се пробват да разпъват чадър. Това ме навежда на мисълта, че са мощно политически ангажирани. Нека да изчакаме и да забележим дали има съображение или не ", прикани Биков.

Още първоначално им казахме: " Можем да ви поддържаме, само че не значи, че ви се подчиняваме ", посочи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР