Не веднъж сме чували, че има свещени места, на които

...
Не веднъж сме чували, че има свещени места, на които
Коментари Харесай

Чудо: Икона на Богородица спаси жена от неизлечима болест

Не един път сме чували, че има свещени места, на които се случват най-различни чудеса. Оказва се, че Троянският манастир е точно едно от тях.

Очевидци описват, че жена се е излекувала от рак, а друга е заченала след молебствия пред чудотворната икона на Богородица Труеручица.

Излекуваната нашенка пристигнала в светата обител в първите дни на април. Тя желала да опише за чудото, което я сполетяло и за изцелението й със силата на вярата. Тази история стана известна с помощта на игуменът на Троянския манастир свещеник Сионий, който споделя за чудесата, които се случват в Троянската обител. Именно той е назначен за началник на Бачковския манастир на мястото на архимандтрит Самуил.

„ Помолих я тази история да бъде записана в книгата на чудойдените изцеления на Троянската света обител, с цел да служи за подсилване на вярата и за превръщане към нея на невярващите. Не пожела да каже заболяването, а това, че тя е била смъртоносна. “, споделя пред bgdnes.bg Божият чиновник.

Малко по-късно в Троянския манастир пристигнали и съпрузи, които също носели богатства новина. „ Жената заченала след откровени молебствия пред чудотворната икона и дълги несполучливи опити преди този момент да се снабдят с дете. Помолих и нея да запише това плодородно знамение “, продължава да споделя свещеник Сионий.

В идващите седмици епископът ще съвместява игуменството и на двата манастира. Той споделя още „ Събирам екип от учени и специалисти, с които да се приготви и осъществя реституция на фрески, икони и исторически артефакти в Бачковския манастир. Приемам решението на Синода, за мен това е ново предизвикателство “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР