Не вървят добре нещата в бизнеса на Доган.Бугаргаз е спрял

...
Не вървят добре нещата в бизнеса на Доган.Бугаргаз е спрял
Коментари Харесай

Спряха газа за ТЕЦ-а на Доган във Варна заради натрупани задължения от 25 милиона лева

Не вървят добре нещата в бизнеса на Доган.

" Бугаргаз " е спрял подаването на газ към Топлоелектрическа централа " Варна " поради насъбрани отговорности, оповестяват от " ".

От централата, чииото мажоритарен притежател е Ахмед Доган, обаче настояват, че повода за прекъсването на ТЕЦ-а е друга и тя се крие във високата цена на синьото гориво, цена при която сметките не излизат.

Данаил Папазов, който съставлява сдружението и е някогашен министър на превоза, не отхвърли да има отговорности, само че по думите му те са оперативни и се обслужват.

Според него централата е спряла работа от 1 октомври защото макар високите цени на тока на борсата поради пиковите стойности в цените на газа сметката не излизала. За 1 мегаватчас ток се заплащат над 400 лева за природен газ плюс 20 лв. за въглеродни излъчвания.

Топлоелектрическа централа “Варна ” пуска търгове на платформата за двустранни контракти, това ще направи за 70 мегавата базов товар и в сряда.

Ако се намерят купувачи, тецът ще бъде пуснат още веднъж, съобщи Папазов. Той отхвърли газът да е спрян поради задължения, само че не отхвърли, че централата има отговорности към “Булгаргаз ”.

“Имаме закъснения в заплащанията, само че това е, тъй като има рецесия ”, изясни Папазов. И добави, че централата, която съставлява и ръководи, е измежду най-ощетените, тъй като е измежду дребното енергийни мощности, които не получават помощи отникъде.

Спряхме ги, тъй като дължат пари, съобщи обаче изпълнителният шеф на “Булгаргаз ” Николай Павлов пред “24 часа ”. По думите му дългът е към 24-25 млн. лева Газовата компания е прекратила подаването на синьо гориво на 1 октомври, както е запорирала и сметки на централата.

Продължение в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР