Не трябва хората да знаят, че нас ни няма вкъщи.

...
Не трябва хората да знаят, че нас ни няма вкъщи.
Коментари Харесай

Как да се предпазим от крадци през празниците

Не би трябвало хората да знаят, че нас ни няма у дома. Качвайте фотосите си в обществените мрежи от обещано пътешестване откакто се върнете вкъщи, не до момента в който сте във почивка. Такива препоръки даде Марин Маринов, ръководител на Сдружението на частните детективи, предава  " Фокус “.

Добре е вратите въщи да са железни, с положителни ключалки. Нямате нуклеарно оръжие и кюлчета злато, тъй че това би било задоволително, с цел да се предпазите от крадци по празниците, добави той. " Най-сигурната отбрана е да не давате опция да се разбере какво има в дома ви, както и по кое време може да бъде взето. Не се хвалиш – какво си купих и така нататък Крадецът търси оборотни артикули, не е добре да му даваме информация, която може да изтече до него по разнообразни канали “, сподели Маринов.

Сериозните крадци възнамеряват акциите си. Няма потребност да оставяте светлините включени, само че е добре да се чува да вземем за пример тон от тв приемника или радиото, до момента в който не сте у дома . " Светлините не работят като защитна мярка, тъй като остават включени и денем и наблюдателните крадци ще схванат, че макар тях Вас Ви няма ", добави Маринов.

" Добре е да поставите обикновена компактна тревога. Крадците доста внимават за това – постоянно, когато излизате за дълго време, е добре тя да бъде включена. Издава заплашителен писък и незабавно кражбата ще бъде видяна, изключително в случай че сте предизвестили съседите, че няма да ви има и е добре да наглеждат жилището. Те доста могат да оказват помощ, както и приятелите ви, за се предотврати кражба, в случай че Вас ви няма вкъщи “, приключи Марин Маринов.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР