Не трябва да разсипваме цялата икономика. Трябва да се търси

...
Не трябва да разсипваме цялата икономика. Трябва да се търси
Коментари Харесай

Нарушители по неволя: неуредици в антикризисното законодателство тревожат земеделци

Не би трябвало да разсипваме цялата стопанска система. Трябва да се търси баланс сред ограничаващите ограничения и оцеляването - физическо и икономическо. Това съобщи пред БНР ръководителят на Съюз на земеделските кооперации Явор Гечев.

Въпреки че от организацията са предложили законови промени поради изключителното състояние, те по този начин и не са се случили. Според Гечев това най-вероятно било, тъй като всички разчитали рецесията да свърши бързо.

Той бе безапелационен, че страната не може да спре да работи. " Какво вършим на следващия ден, в случай че във плантация с 1000 животни се появи позитивна проба за инфектиран и кой ще гледа животните, в случай че се наложи карантина? ", запита Гечев.
Той предвижда, че в случай че рецесията продължи още 15-20 дни, някои браншове ще бъдат изправени пред съществени проблеми. При плодовете и зеленчуците съгласно него пазарът се е сринал, тъй като няма кой да ги купува от огромните търговски вериги, до които кооператорите нямат достъп.

Хубаво е в обстановка на рецесия като днешната страната да узрее и да мисли за личното земеделие като за източник на хранителна сигурност, съобщи Гечев.

Сдружението сплотява над 55 000 кооператори. Председателят му открои казуса с гласуването и предаването на финансовите доклади на обособените сдружения до юни, тъй като настоящето законодателство изисква присъствен ред.

Неуредици в антикризисното законодателство ни слагат в ролята на извършители, акцентира той и добави, че от това ще последват наказания, санкции и ограничавания на услуги от страна на държавните институции по отношение на неизрядните кооператори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР