Не трябва да ни е страх от ваксинацията, попитайте и

...
Не трябва да ни е страх от ваксинацията, попитайте и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не трябва да ни е страх от ваксинацията

Не би трябвало да ни е боязън от имунизацията, попитайте и персоналния си доктор, приканва министър-председателят Кирил Петков във видеообръщение във Facebook. " Всички желаеме да няма ограничавания, всички желаеме децата да вървят на учебно заведение, всички желаеме да работят бизнесите, всички желаеме да няма зелени документи, само че сме на прага на петата вълна ", споделя Петков във видеото, публикувано от " Продължаваме промяната ". В него той още веднъж ясно декларира: " Искам да уверя всички българи, че няма да има наложителна имунизация до момента в който съм министър председател ".

Той напомни, че над 5000 кревати към този момент са заети, а 502 пациенти са на интензивно лекуване. По думите му, с цел да се запазят минималните ограничавания - повече хора би трябвало да се имунизират.

Петков изясни, че към този момент има 2 млн. българи, които са изцяло имунизирани. Ако успеем да стигнем 75% от българите да се имунизират, ще успеем да не затворим стопанската система, ще успеем да подсигуряваме обикновено обучение на децата си и най-важното - няма да сме очевидци на пациенти по стълбите на лечебните заведения, заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР