Не трябва да излизаме от НАТО и ЕС, смята лидерът

...
Не трябва да излизаме от НАТО и ЕС, смята лидерът
Коментари Харесай

Обикновени хора правят партия „Не е за вярване“ - като „Възраждане“, ама не съвсем

Не би трябвало да излизаме от НАТО и Европейски Съюз, счита водачът на бъдещата групировка Николай Митрев

В навечерието на изборите за Народно заседание и Европейски парламент на хоризонта се пръква нова партия. Тя е със странното име „ Не е за поверие “ , сподели информация на „ Флагман “. Вчера в един от националните ежедневници с платена обява е пусната учредителната декларация на бъдещата политическа мощ. 

Преди няколко месеца в патентното ведомство е непокътната и марка с името „ Не е за поверие “, само че тя е за неправителствена организация. Сдружението има фейсбук-страница с телефон, на който дава отговор и евентуалният предстоящ водач на възможната партия.

Той се показва като Николай Митрев, на 55 години, от Харманли. Партията „ Не е за поверие “ обаче щяла да бъде учредена в София. Митрев се занимавал с доста неща през годините.

„ В момента се повеждам съветник в една компания като осигурителен брокер. Но това съм го спрял към този момент и се занимавам единствено с неправителствената организация “, съобщи той пред „ Флагман “. 

Логото на сдружението ще стане и лого на партията, уточни Николай Митрев. Той и съратниците му като цяло били с десни убеждения.

„ Но не желая да споделям дали сме десни, леви или център, тъй като това е метод да се разделят хората “ , посочи той.

Учредителната декларация на партията е призната от Инициативен комитет на заседание, извършено на 25 март . Предстоял организационен конгрес в края на април.

Николай Митрев твърди, че съратниците му са „ може би 40-50 хиляди индивида към този момент “.

При тях обаче нямало да открием по-известни лица.

„ Ние сме партия, в която няма да намерите нито един от старите, нито един от познатите и нито един, който е бил някъде на някаква служба в страната. Ние сме елементарни хора, които желаеме нещо да се промени “, безапелационен е Митрев.

Това щяло да бъде посочено и в устава на бъдещата партия.
 Николай Митрев
„ Ние не желаеме да участваме във властта . На този стадий желаеме да подскажем на другите партии какво би трябвало да се прави, какво желаят хората. Това е толкоз обикновено. Искаме да живеем добре. В момента България се е трансформирала в колониална страна. Това са обстоятелства “, изясни Николай Митрев.

След констатация, че това е риториката на „ Възраждане “, той сподели: „ На „ Възраждане “? Ами добре! Ако желаете, го приемете по този начин, само че аз не мога да приема, примерно, това, че „ Възраждане “ желае да излезем от НАТО и от Европейския съюз. “

За войната в Украйна обаче Митрев изкоментира: „ Това е най-болният въпрос, който ми го задават. Добре, в случай че имате двама братя и те се карат, вие би трябвало ли да дадете оръжие на единия, с цел да убие другия? Според мен България би трябвало да резервира безспорен неутралитет и би трябвало да се опита, в случай че може, да ги разтърве. “

Това също съответствува с позициите на „ Възраждане “, въпреки че в последно време партията на Костадин Костадинов взема все по-категорично страната на Русия и нейния президент Владимир Путин.

А другояче, новата групировка „ Не е за поверие “ надали ще успее да получи регистрация за изборите, които се чака да са на 9 юни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР