Не трябва да допуснем България да си удвои дълга за

...
Не трябва да допуснем България да си удвои дълга за
Коментари Харесай

Димитров, ДБ: Да не се допуска удвояване на държавния дълг, както предлага служебният кабинет

Не би трябвало да допуснем България да си удвои дълга за 3 години, както предлага служебното държавно управление. Това съобщи в студиото на утринния блок на NOVA „ Здравей, България ” Мартин Димитров от „ Демократична България ”. Според него това е доста рисков сюжет. Видяхме по какъв начин банкрутира Гърция пред очите ни. Трябва да подсигуряваме на хората, че и пенсиите, и парите в бюджетната сфера, ще се усилват, разясни той.



По думите му най-важната антикризисна мярка е да не допуснем огромен бюджетен недостиг следващата година. Служебният финансов министър към този момент приказва за сходно нещо. За страдание, това служебно държавно управление обича да прави огромни спешни сюжети. Помните за газа какво говореха - че няма да е подготвена връзката с Гърция в точния момент, а това не се оказа правилно, сподели още депутатът от Демократична България.

Според него недостиг би трябвало да бъде понижен на към 3% и не би трябвало да се покачват налозите, тъй че растежът на стопанската система да продължи и следващата година. По думите му се чака следващата година инфлацията да намалее. Голяма част от света навлиза в криза, това ще смъкна цените на доста артикули, посочи Димитров.

И заключи, че е доста значимо следващата година да има добре фокусирани обезщетения за тока, парното и газа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР