Не сякаш, а напълно изненадаха ЦИК. Разбрахме за тях от

...
Не сякаш, а напълно изненадаха ЦИК. Разбрахме за тях от
Коментари Харесай

Цветозар Томов от ЦИК след поредната порция открити машини: Изненадани сме, чакаме обяснения

Не като че ли, а изцяло изненадаха ЦИК. Разбрахме за тях от писмо на “Сиела”, изпратено късно нощес. Така в ефира на Нова телевизия представителят на ЦИК Цветозар Томов разяснява новите 199 за гласоподаване, намиращи се в склад във ВТУ “Тодор Каблешков “ на компанията “Сиела Норма “.

“ЦИК прегледа случая и взе две протоколни решения. Едното е неотложно да осведоми ДАНС и Министерство на вътрешните работи, а другото е да изиска спомагателни пояснения от компанията “, изясни Томов за дейностите, които са подхванати от изборната комисия.

Томов изясни, че досега от " Сиела Норма " били открити проблеми в 139 от машините, планувани за инсталиране в страната.
свързани новини101735преди 10 часа51416преди 56 минути
Говорителят изясни още, че в писмото на “Сиела” се желае да се употребяват 427 устройства за ремонт на техниката в изборните секции. От 5000 тествани устройства в 139 били открити повреди, гласи писмото, представено от него.

“Не става доста ясно за какво при открити 139 повреди се желае да се употребяват за ремонт 427 цели машини, които са явно тези 199, за които научихме от това писмо, и 228-те, които се оказаха дружно с пратката по договора”, добави той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР