Не смятам да вдигаме данъците, защото доходите на хората не

...
Не смятам да вдигаме данъците, защото доходите на хората не
Коментари Харесай

Кметът на Смолян: Няма да вдигам данъци, доходите на хората не са се повишили

Не считам да подвигаме налозите, тъй като приходите на хората не са се повишили, само че ще чакам от съгражданите си повече съпричастност и дисциплинираност, съобщи новоизбраният за трети мандат кмет на Смолян Николай Мелемов пред публицисти.
Днес се състоя първата му конференция от началото на предизборната акция. В нея участваха доктор Даниела Дариткова, която е ръководител на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание и общински началник на структурата в Смолян, както и лидерът на листата за общински съветници Марин Захариев.
„ Няма да трансформира своята политика, макар че новият общински съвет е цветен. На първата сесия всеки се кълне, че ще работи в полза на града, в полза на жителите . Не съм подготвен да върша някакви изключителни диалози и ограничения. Разчитам на това, че ще предлагам решения, които ще са в полза на града и жителите, с цел да може и вие публицистите, да сте коректив. Когато решението е несъмнено, не виждам по кое време и кой ще го отхвърли. Ще предлагам решения явно в полза на хората. Градът ни не е огромен, противоположната връзка и публичната реакция доста бързо стигат до нас, акцентира Мелемов.    
Д-р Дариткова заяви, че ГЕРБ има кметове на пет общини в Смолянска област, 55 съветника и 19 кметове на кметства .
Тя изрази задоволството си от постигнатите резултати и благодари на всички гласоподаватели за поддръжката. „ Това за нас е наистина  е значимо, тъй като по този начин оценяваме дали политиките ни са верни, дали са в полза на хората и дали те вършат живота им по-добър. Смятаме, че оценката на една политика се дава на избори, в тази ситуация локални. Местната власт е най-близо до хората и дава опция да се чува техния глас и да се реагира на техните потребности. В Смолянска област запазихме своето наличие като спечелихме пет общини. В предходните избори отново имахме пет общини. Промяната е, че загубихме Девин, спечелихме Чепеларе в оспорвана борба “, уточни тя.

По думите й позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това задължава ръководещите да работят още по-упорито.
Кметът Мелемов посочи, че акцията е предходна тъкмо както е била планувана - без пищност, покрай хората .
„ Бяхме се абстрахирали доколкото е допустимо от черния пиар на нашите съперници, гледахме да е ориентирана към нашите съграждани. Посоката е вярна, само че има още доста работа за извършване. Анализът демонстрира, че в града печелим съвсем във всички секции. В селата имаме секции, където поносим загуба. Според нас поради обективните условия в селата е свършена по-малко работа. Има доста неща, които би трябвало да усъвършенстваме - работата на администрацията, темповете на работа също “, сподели Мелемов.
По думите му управлението на ГЕРБ в Смолян към този момент е направило справедлива оценка и ще предприеме ограничения да се ускорят темповете на работата в цялата общинска администрация.
Той акцентира, че дадените в предизборната акция обещания са действителни.
Никога не сме си разрешавали да обещаваме нещо, което не може да се случи . Беше акция, която мина за нас относително леко, тъй като не се натоварвахме с неизпълними обещания, които да ни бъдат припомнени. Програмата, която сме показали пред хората, е изпълнима и нейното осъществяване следва в този мандат. Продължаваме с отворена врата на кабинета, покрай хората. Това е и гаранция, че няма да разочароваме нашите гласоподаватели и съграждани “, съобщи Николай Мелемов.
Водачът на листата Марин Захариев благодари на доктор Дариткова, на Мелемов и на общинското управление за смелостта да включат доста нови лица в листата.
„ Аз имам вяра, че една модерна партия би трябвало да е постоянно отворена. Не е обикновено да имаме десетки години едни и същи претенденти “, сподели той. 
Изводът му е, че хората стават все по-взискателни . „ Те не желаят да има единствено плочка, те желаят да знаят дава отговор ли тя на условията “, добави той и акцентира, че общинската администрация би трябвало да дава отговор на упованията на гласоподавателите. Той разчита и на интензивно гражданско присъединяване в идващия мандат за всяко нещо - освен дали би трябвало да се направи, а по какъв начин. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР