Не смятам, че има нужда Брюксел да прави по-строг мониторинг

...
Не смятам, че има нужда Брюксел да прави по-строг мониторинг
Коментари Харесай

Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Правосъдният министър може да седне на стола на Гешев

Не считам, че има потребност Брюксел да прави по-строг мониторинг за България, каквото искане направи основният прокурор Иван Гешев пред комисията LIBE. Обвинител №1 се пробва да избави стола си. Това видя в изявлението на обвинител №1 в Екологичен потенциал някогашният вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов.



„ Наивно е някой да си мисли, че европейците не знаят какво става в България и че може да ги заблуди. Няма по какъв начин той да ги излъже, че е Крали Марко, а всички останали са корумпирани и неприятни “, счита Йорданов.

По отношение на изказванията на Иван Гешев, че полицията заобикаля закона и прави претършуване без правосъдно позволение по отношение на малцинствени групи и инвалиди, юристът разяснява: „ В пълномощията на полицията е да арестува. В Закона за Министерство на вътрешните работи ясно написа по кое време се реализира задържането от органите на полицията. Ако има нарушаване от страна на униформените, тогава Гешев да попита за какво подчинените му са си затворили очите “.

„ Не би трябвало да се отсрочва полемиката за смяна на Конституцията “, поучава някогашният правосъден министър. „ ГЕРБ са съперници на всяка смяна. Цецка Цачева, когато бе правосъден министър, сподели, че правосъдната промяна е била свършила, а тя не бе започвала. ГЕРБ са ръчната спирачка на правосъдната промяна. Всички политически сили би трябвало да седнат на една маса и да кажат по какъв начин виждат бъдещето на съда и прокуратурата. Най-доброто решение за България е министърът на правораздаването да стане основен прокурор. Тогава няма да има недостижимост, няма да има проблем с следствието на основния прокурор. Дискусиите, които водим от години кой е под Господа и кой е инструмент на Бога ще приключат един път вечно. Ако се стигне до такова решение би трябвало да се свика Велико национално заседание “, изясни Емануил Йорданов.

„ Министърът не разполага с имунитет против наказателно гонене. Ако има сигнал за осъществено от него закононарушение, следствието е на общо съображение. Може да бъде отхвърлен от служба, с цел да не пречи на следствието. Мисля, че това е най-хубавото решение за българските условия “, сподели още правозащитникът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР