Не сме загубили битката за пакет Мобилност, каза в Тази

...
Не сме загубили битката за пакет Мобилност, каза в Тази
Коментари Харесай

Желязков призна за корупция в ДАИ

Не сме изгубили борбата за пакет " Мобилност ", сподели в " Тази заран " по bTV транспортният министър Росен Желязков. По думите му пакетът няма да бъде във типа, в който е гласуван в пленарната зала на този Европейски парламент.

Министърът посочи, че не се е стигнало до триалози сред Екологичен потенциал, Европейска комисия и Съвета на Европейски Съюз и в границите на този парламент няма да има законодателни промени, гледани на второ четене.

Неговите упования са триалозите да се организират по време на финландското председателство. Възможно е обаче да се върне за ново разглеждане в транспортната комисия, посочи Росен Желязков.

" На всички е ясно, че в " Автомобилна администрация " корупция има " , означи още Росен Желязков. Дали тя е равнище подкупничество, или на равнище по-големи взаимоотношения, би била невъзможна, в случай че няма тясно корелиране сред контрола по пътя и издаването на позволения и лицензи от страна на самата администрация.

По отношение на функционалните и структурни промени до 2 месеца ще съобщим какви са ограниченията, включително и намаляването на административните предпоставки - разрешителни и лицензионни, които дават опция за " тясно " взаимоотношение сред бизнеса и администрацията.

Министърът се е срещнал с турския дипломат у на с  по отношение на казуса на българските превозвачи , блокирани на границата с Турция поради неплатени санкции. Желязков посочи, че разпоредбите в Турция не са нови, а става въпрос за интеграция на тол системата дружно с граничната и митническа система.

По думите му усложнения има единствено на един граничен пункт с Турция - " Капитан Андреево ". На останалите пунктове няма сигнали за сходни случаи. " Правилата в Турция са такива, че в случай че не се платят такси и санкции, транспортното средство не може да премине границата ", означи Росен Желязков. По думите му турският дипломат е уверил, че няма предумишленост към български превозвачи.

Транспортният министър е получил сигнали за прекаленост на санкциите и за неяснота на основанията, на които са налагани. " Имам уверението от турска страна, че тези случаи ще бъдат прегледани и ще се даде по-голяма осведоменост за разпоредбите. Те могат да бъдат оспорвани и по съображение, и по мярка, само че след тяхното възнаграждение ", съобщи Желязков.

" България също следва да вкара тол система, която ще бъде интегрирана с граничните и митнически бюра. Предполагаме, че началният интервал също ще ни изправи пред сходни компликации ", добави той.

На този стадий България няма отношение в следствието на самолетната злополука в Северна Македони я, при която почина българско семейство, сподели още министърът в диалога. Според интернационалните правила първо следствието се води от страната, на чиято територия се е случил случаят, второ - в страната, където е записано въздухоплавателното средство, и чак тогава страната, чиито жители са починали или пострадали в подобен случай, посочи той. Предложихме на македонските сътрудници поддръжка и експертиза, на този стадий те водят следствието от свое име, означи още Желязков.

Според министъра всеки проблем от " Апартамент гейт "  е друг по своя темперамент, тъй че обстоятелствата и събитията принадлежат на разбор и на надзор от страна на тези, които имат компетенциите за това.

" Всеки обособен случай би трябвало да се ревизира от разнообразни страни. Когато човек влиза и обитава във властта, би трябвало да е ясно, че има някои рупори, които са по-чувствителни, в сравнение с за човек, който е отвън властта - използването на власт, злоупотребата с властта. Властта не принадлежи единствено на ръководещите, а и на тези, които желаят да ръководят, по тази причина стандартите, които са наложени, важат за всички ", уточни Желязков.

" В България има ясно законодателство във връзка с имуществото на лица, заемащи обществени позиции. Всички източници са открити, всеки може да направи инспекция за това кой по какъв начин влиза и по какъв начин излиза от властта ", акцентира министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР