Не сме се събирали в българо-македонската комисия от края на

...
Не сме се събирали в българо-македонската комисия от края на
Коментари Харесай

Доц. Наум Кайчев разкри как работи българо-македонската комисия по историческите въпроси

Не сме се събирали в българо-македонската комисия от края на номмври 2019 година Тогава те оповестиха, че не може да заседаваме поради техните избори, макар, че комисията не е политическа. Това съобщи в утринния блок на БТВ доцент Наум Кайчев, заместник-съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и просветителни въпроси с Република Северна Македония.

Припомняме, че вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи в изявление за македонската ТВ24, че България ще блокира първата междуправителствена конференция на Северна Македония с Европейски Съюз, в случай че двустранната историческа комисия не реализира единодушие.

"Заради членовете на Северна Македония не можем да продължим разискването по значимите исторически разногласия ", сподели още доцент Кайчев.

"Президентът на съседката ни и от комисията лъжат народа в Северна Македония по обсъждани въпроси ", разкри специалистът.

"Целта е двете страни да печелят сред съдействието ", добави заместник-съпредседателят на двустранната комисия,

Гоце Делчев и македонец, и българин. Македонец е по районен смисъл, българин по народност. Гоце Делчев се дефинира като българин, безапелационен бе доцент Наум Кайчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР