Не сме съкратили и няма да съкратим нито един човек.

...
Не сме съкратили и няма да съкратим нито един човек.
Коментари Харесай

Проф. Николай Вълканов: Бизнесът трябва да помогне на държавата

Не сме съкратили и няма да съкратим нито един човек. Заплатите няма да се понижават. Това съобщи пред Нова телевизия проф. Николай Вълканов, ръководител на Българска минно-геоложка камара и зам. –председател на КРИБ.

„ Цените на металите паднаха с 20-30%, само че когато цените са положителни, влагаме ужасно доста и без да усилваме хората, усилваме производството. Затова през днешния ден устояваме при доста ниски цени.

В една страна, в която имаш 10% облага, имаш повече средства, които можеш да отделяш за вложения. Тези години държавното управление ни даде глътка въздух с по-нисък налог, с цел да можем да влагаме повече”, уточни той.

„ Едрият бизнес няма потребност от помощ, само че дребният има. Това, което предложихме на държавното управление, е с изключение на 60-те %, да се заплащат и налозите (осигуровките). По този метод ще спасим дребния бизнес.

Мисля, че държавното управление ще одобри нашето предложение.

Със закона, който даде опция да се разсрочват отговорности, настава огромно обвързване сред компаниите. За банките това е добре, само че за компаниите не е и тук би трябвало да има ремонти в тази част. И да няма ваканция”, разяснява още той.

По думите му в закона може да се впише и опцията за понижаване на заплатите на служащите, което в огромна степен ще подсигурява работните им места.

„ Бизнесът би трябвало да помогнем на страната. Тя не може да го направи сама ", акцентира той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР