Не сме съгласни с натиска, който се оказва върху екипите

...
Не сме съгласни с натиска, който се оказва върху екипите
Коментари Харесай

Пирогов: Натискът върху болницата пречи на работата ни

Не сме съгласни с натиска, който се оказва върху екипите и администрацията на болница " Пирогов ". Той нарушава естествения темп на работа и лимитира опцията да лекуваме. Това се споделя в позиция на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н. И. Пирогов “ след изключителното им съвещание през днешния ден.

В позицията си от " Пирогов " декларират още, че удостоверяват готовността си за протестни дейности, в случай че не се реализира нормализиране на обстановката.

Позицията идва след митинги, проведени от майката на 15-годишната Даная Кулева, умряла в лечебното заведение през май предходната година. Ани Стоянова упорства за оставката на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров, до момента в който бъдат изяснени събитията към гибелта на момичето.

По случая тече трета инспекция, назначена от здравния министър. Междувременно Софийският градски съд върна жалбата на шефа на " Пирогов " против освобождението му от поста, подхванато от министър Христо Хинков преди два месеца. Д-р Димитров може да апелира това връщане.

В началото на седмицата той изясни, че ще вземе решение по какъв начин да постъпи по време на днешното съвещание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи. На него ще бъде разисквано и желанието на над 80 ръководители на структури да подадат оставките си.

Цялата позиция вижте.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР