Не сме против, но не смятаме, че това ще свърши

...
Не сме против, но не смятаме, че това ще свърши
Коментари Харесай

КНСБ: Инфлацията не се бори с табелки и сайтове, а с пазарни механизми

Не сме срещу, само че не считаме, че това ще свърши работата, която е нужна. Така президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров разяснява самодейността на Министерството на стопанската система и промишлеността – „ Достъпно за вас “.

Инфлацията не се бори с табелки и уеб сайтове, а с пазарни механизми, уточни Димитров. Той изрази мнение, че не може да се чака от тази самодейност да има сериозен резултат „ за преодоляване на тези спекулативни процеси “. И акцентира, че регулаторните органи са главният механизъм, през който би трябвало да се наложи пазарна среда, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вчера отрасловият министър Богдан Богданов разгласи, че задачата е да се предложат налични цени за потребителите на продуктите от първа нужда.

„ Идеята е комерсиалните вериги да слагат самобитно осведомително табло с най-хубавата за потребителите цена, на която могат да се предложат някои от продуктите от дадена стокова група. „ Чрез акцията ще се реализира и осведоменост на потребителите “, сподели той и добави, че закрепените цени на седмична база ще се подават и на Националния статистически институт.

От КНСБ показаха през днешния ден в централата на синдиката резултати от разбора на потребителски цени и заплата за прехрана към септември 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР