Не сме почивали днес, бяхме готови да работим, но едно

...
Не сме почивали днес, бяхме готови да работим, но едно
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Промените в здравеопазването отговарят на предизборни обещания

" Не сме почивали през днешния ден, бяхме подготвени да работим, само че едно болшинство не пожела да одобри програмата. Виждам, че доста постоянно се употребява процедурата, с цел да се пречи на работата на Народното събрание ", сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доктор Александър Симидчиев.

Той съобщи, че навлиза в технологията на парламентаризма, само че е открил, че доста постоянно се пазят тяснопартийни ползи, а по-малко се мисли за държавните.

Д-р Симидчиев изрази мнението си по отношение на пандемията, като съобщи, че сега сме във фаза на намаляване на болестта и ограниченията се отпускат, само че най-важна е имунизацията, изключително към най-рисковите групи хора.

Според него предложенията за промени в областта на опазването на здравето, които стоят на дневен ред, са подбудени от желанието да има една устойчива система, която да дава опция да има такива оферти и те да се разискват преди да бъдат признати, което се случва и сега.

Д-р Александър Симидчиев призна, че измененията дават отговор на предизборни обещания.

В предаването здравната сестра Клавдия Стоилова показа за свое затруднение след имунизация за COVID-19, като има и автоимунно заболяване, а НЗОК отхвърля да заплати за лекуването. Д-р Симидчиев, откакто показа, че преди няколко дни е бил осведомен с казуса по отношение на медикамента, нужен на здравната сестра, удостовери, че е поел ангажимент за разяснение на обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР