Не сме обсъждали да оттеглим кандидатурата на Росен Желязков, заяви

...
Не сме обсъждали да оттеглим кандидатурата на Росен Желязков, заяви
Коментари Харесай

ГЕРБ не са обсъждали да оттеглят кандидатурата на Росен Желязков

Не сме обсъждали да оттеглим кандидатурата на Росен Желязков , съобщи пред Българска национална телевизия Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Той уточни, че от ГЕРБ ще търсят парламентарна поддръжка и ще продължат да водят диалози с всички парламентарно показани сили.

По негови думи от " Продължаваме Промяната " не желаят да има работещ парламент и държавно управление, а нови избори.

Според Ангелов дейностите на Политическа партия са нелогични и непоследователни. Той отхвърли, че ГЕРБ е в изолираност и прикани да се изчака с мненията по отношение на първия мандат.

" Предстоят срещи с контактната група, откакто бъде определен ръководител на Народното събрание. Голяма част от партиите се държат все едно отиваме на нови избори, ние към сегашния миг работим за първи мандат, нямаме желание да подкрепим държавно управление на Политическа партия ", акцентира депутатът от ГЕРБ.


 Проф. Пламен Киров: Няма догадка за разформироване на Народно събрание без ръководител
Проф. Пламен Киров: Няма догадка за разформироване на Народно събрание без ръководител

Разумът би трябвало да надделее над нелепостта

Ако през днешния ден не бъде определен ръководител на Народното събрание, няма по какъв начин всичко останало, за което се приказва, да е било правилно. Това съобщи от своя страна Деница Сачева пред bTV.

По нейни думи парламентарните групи още веднъж ще покажат лицемерие и безнаказаност пред българските гласоподаватели.

Тя акцентира, че с цел да се намерят решения.

Мисля, че сме в правото си да настояваме да се съблюдава парламентарната традиция и ръководителят на Народното събрание да бъде излъчен от най-голямата парламентарна група, настоя Сачева и добави, че разчитат на разсъдъка на парламентарните групи.

Тя изрази неразбиране каква е задачата на блокирането на това решение.

Оставам с усещане, че политическите партии сега не желаят да вземат решение безусловно никакви проблеми отвън тясно партийните си , заключи Сачева.



Припомняме, на първото съвещание на новото 48-о Народно събрание през вчерашния ден на Народното събрание. На балотаж депутатите по този начин и не стигнаха до решение какъв да е първият измежду равни - Росен Желязков от ГЕРБ или Никола Минчев от " Продължаваме промяната ". Впоследствие от " Демократична България " предложиха Предложението им беше, само че по-късно от. Днес следва да бъде изработен нов опит за избор.
 Доц. Наталия Киселова: Депутатите да помислят за трета опция
Доц. Наталия Киселова: Депутатите да помислят за трета опция

Например към претендент от по-малка партия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР