Не сме някаква терористична държава, не сме Сомалия, за да

...
Не сме някаква терористична държава, не сме Сомалия, за да
Коментари Харесай

Проф. Веселин Вучков: Не сме Сомалия, за да създаваме служба за охрана с национален обхват

Не сме някаква терористична страна, не сме Сомалия, с цел да се основава основна дирекция с народен обсег, която да сплотява жандармерията и СОБТ и да е извадена от системата на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, счита проф. Веселин Вучков. По тези законови промени няма публично полемика и са необясними, споделя юриста, съгласно който една от вероятните аргументи за тази промяна в структурата на Министерство на вътрешните работи е да се сътвори едно ново НСО, едно ново охранително звено за политиците, което за разлика от другото да е капсулирано във вътрешното министерство и да има по-малко благоприятни условия за надзор. Вучков счита за неприемлива и концепцията на Движение за права и свободи против възнаграждение НСО да предлага защита. В своето първо изявление от подаването му на оставка като вътрешен министър в кабинета „ Борисов 2 " през 2015 година

Веселин Вучков разкри пред Антон Хекимян в „ Тази заран " аргументите да се отдръпна от властта тогава. Когато се явиш пред обществото с някаква предизборна стратегия, в това число да проведеш промени в едно от най-тежките министерства, каквото е вътрешното. Събитията те слагат на най-важният пост в това министерство. Започваш промени, в този миг разбираш напълно ненадейно, че би трябвало да работиш с хората, с които си се противопоставял като съпротива 14 месеца. За мен е безусловно недопустимо от всяка позиция и напълно осъзнато подадох оставка, сподели Вучков. Проблемните персони, предиздвикали го да се отдръпна, са били основният секретар на Министерство на вътрешните работи и Светлозар Лазаров и ръководителят на ДАНС Владимир Писанчев, които по-късно са били освободени от премиера Борисов.

Веселин Вучков не изиска да даде оценка на неговите наследници на поста вътрешен министър, само че сподели, че желае да им подсети за ефимерността на този пост, който зависи от това да си на гребена на публичното доверие, а смисълът да го заемаш е да се проведат нужните промени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР