Не сме най-слабото бойно звено на НАТО – има членки,

...
Не сме най-слабото бойно звено на НАТО – има членки,
Коментари Харесай

„Не кога пристигат Ф-16, а дали ще сме готови да летим“

Не сме най-слабото бойно звено на НАТО – има членки, които въобще нямат бойна авиация, съобщи военният министър Тодор Тагарев в студиото на Нова телевизия в границите на въпрос за програмата за рационализация на армията ни.

Доставката на Ф-16 върви по проект, в това число и образованието на водачите ни. Притеснително е не по кое време ще дойдат самолетите, а дали ние ще сме подготвени да ги посрещнем. Става въпрос за инфраструктурното подсигуряване и подготовката на инженерно-техническия състав, което въобще не е почнало. Информацията, с която разполага военният министър Тодор Тагарев, е „ притеснителна “ във връзка с последните две.

Военният министър Тодор Тагарев отделя повече време да си обясни какво се случва в осведомителното пространство, в сравнение с да се ориентира какво е точното положение на армията. Министърът прикани медиите да се включат по-активно в противопоставяне на дезинформацията и откровените неистини.

Тагарев съобщи, че всички политици, в това число водачите на парламентарно показаните политически сили, са изцяло наясно с решението на Народното събрание за образованието на украински медици и бойци и какъв тъкмо е обсега му. Използването на израза „ жива мощ “ издава директна отбрана на ползите на Кремъл, както и на други термини, съобщи Тагарев.

Той не вижда какво друго може да се направи, с цел да се опровергае лъжата, че ще изпращаме „ жива мощ “ в Украйна. Казал го е персонално той, споделил го е няколко пъти министър председателят Николай Денков, няколко пъти и вицепремиерът Мария Габриел, също началникът на защитата.

Тагарев съобщи, че утвърдената от Министерски съвет военна помощ за Украйна е в границите на решението на Народното събрание от декември предходната година и почти в същия размер.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР