Не сме нападали полицаите от Второ РУП, които дойдоха по

...
Не сме нападали полицаите от Второ РУП, които дойдоха по
Коментари Харесай

Арестуваната за нападение над полицаи в Бургас със своя версия: Изведоха ме гола и боса пред детето ми

Не сме нападали служителите на реда от Второ РУП, които пристигнаха по сигнал за мощна музика на рождения ми ден. Те сътвориха панаир в дома ми, биха ни, след което ни изведоха като най-големите нарушители. Никой не ме е унижавал по този метод, ще си диря правата по правосъден път. Това описа бургазлийката Мария Сарандева, представена от " Флагман ".

Тя бе задържана с още двама души в нощта на 13-ти против 14 февруари за побой над униформени чиновници.

Екшънът се разиграл в дома на Мария Сарандева в бл. 89 в жк „ Братя Миладинови “, където домакинята чествала рождения си ден. По информация от пресцентъра на полицията униформените отишли по сигнал за звук, след което разпоредили музиката да бъде понижена. Ситуацията е ескалирала, празнуващите се държали нападателно, което наложило задържането им .

Съвсем друга и противоположна обаче е версията на задържаните. Мария Сарандева споделя своята позиция. Тя твърди, че на празника й с гостите са почерпили, само че не били пияни. След задържането им даже поискали алкохолна проба, само че получили отвод, сподели още тя, като прибавя, че завистливи съседи стоят в основата на екшъна. От няколко години двама комшии създавали проблеми, като непрекъснато викали полиция за мощна музика. Тя е безапелационна, че в жилището й не било шумно по време на празненството, защото 19-годишната й щерка е спяла в другата стая.

Празнувахме рожден ден в дома ми в жк „ Братя Миладинови “, където пребивавам със брачна половинка ми и двете ми дъщери. Общо на празненството бяхме 12 души, от които 4 деца. А освен трима – както бе отразено в полицейския бюлетин. Целият този цирк се разигра пред тях. Около 23:30 ч. на вратата позвъниха служители на реда. Ние сме привикнали с тях, тъй като от към 2 години съседи от 6-ия етаж непрекъснато ни основават проблеми, най-малко 4 пъти са алармирали в полицията за мощна музика, а ние живеем на 8-ия етаж. Не знам от злоба ли е или от какво, в никакъв случай неприятна дума не сме си споделили, не сме имали спорове с тях. Съседите ми са Марина Дичева и приятелят й Дарин, който живее при нея от близо 10 години.

След като пристигнаха служителите на реда, ние нито сме се държали нападателно, нито сме ги нападали, даже в противен случай – те ни блъскаха и ни удряха, имам отоци по тялото, всичко ме боли.

Досега не сме имали разправии с униформените. Единият служител на реда потегли да ми поставя белезници, а мъжът ми ужасяващ, подаде си той ръцете, с цел да арестуват него, а аз да остана с децата. Накрая прибраха и мен, и него, както и единият от гостите, който беше с детето си. 14-годишният му наследник беше в потрес, стартира да пищи, обади се на тел. 112, за моли за подпомагане. Майка му, която беше на рождения ми ден, също позвъни на незабавния телефон, само че никой не ги отрази.

Прекарах нощта в килията – без да има причина за това. Имам и акт за мощна музика, не е редно при първо идване и задържане, без предизвестие да ме глобя. А мъжът ми отнесе акт, че не е регистриран на този адрес. Ами съседът Дарин също не е регистриран, той дали има акт?! Срам и срам – изнесоха ме гола и боса все едно съм някакъв нарушител. Тези момченца служители на реда – тъй като са на ниски заплати и се чудят от кое място да изкарат някой лев, само че с мен няма да им се получат нещата. Ще си диря правата по правосъден ред, унижиха ме и се подиграха с мен и достолепието ми.

Адвокатът ми е изискал да участва на разпита във Второ РУП-Бургас на идващия ден, само че проверяващият служител на реда не счел за належащо да му се обади. А мен ме вързаха за парното, тъй като желаех диалог с него и децата ми. Гавреха се с мен - попитах за мъжа ми, а те ми се подиграваха защо ми бил, споделиха " виж какъв брой мъже сме тук ".

Този случай е голям стрес за децата ми. Голямата ми щерка, която е на 19 години спеше в другата стая, когато се случи всичко това. Представете си какъв брой ще е мощна музиката щом тя не е чула. Тя се разсъни от крясъците на служителите на реда Съседите ми от 7-ия и 8-ия етаж също нямат недоволство, а на тези 6-ия им пречи шума. Вчера 5-има служители на реда били пред входа да питат съседи и да търсят очевидци и са поискали съседката от 8-ия етаж да даде показания против мен, само че тя отказала.

Голямата ми щерка два дни не е ходила от позор на учебно заведение, а дребното ми дете от самото начало пищеше от смут и повтаряше, че това е най-лошият му ден. Опитвах се да го успокоя, че вършим филм и се забавляваме, само че казусът ще остави дълготраен отпечатък в съзнанието му. Събужда се през нощта, сънува кошмари, нямам думи да опиша целият смут, който ни се случи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР