Не сме на прага на конституционна криза. Заявките на Има

...
Не сме на прага на конституционна криза. Заявките на Има
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не сме на прага на конституционна криза

„ Не сме на прага на конституционна рецесия. Заявките на „ ИТН ” бяха, че ще върнат мандата несбъднат. “ Това сподели депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

„ Доколкото си припомням Тошко Йорданов сподели,че ще върнат мандата несбъднат и че би трябвало да се върви към избори 2 в 1. С оглед периодите допуска да го върнат незабавно. Конституцията им дава опция да го задържат, до момента в който парламентарната група откри министър председател “, добави той.

По думите му все е още не късно за това изборите да на 9 юни.

„ Има задоволително дни хем да се проведат консултациите, хем да се предложи длъжностен министър председател и той да предложи министри, с цел да имаме служебно държавно управление до 9 април и да има избори 2 в 1. В конституцията написа срокът е до 2 месеца, тъй че даже на 10-и или 11-и да се случи това, отново е допустимо. “

Не сме на прага на конституционна рецесия

Според Минчев, в случай че картината остане същата след изборите, не е изключено за договаряния с ГЕРБ-СДС.

„ При всички случаи воденето на договаряния не значи, че ще се стигне до притискане на ръце “, разясни депутатът.

„ ПП-ДБ упражняват служебно принуждение. Това, че президентът е избрал Има Такъв Народ за третия мандат, е по-скоро знак към Българска социалистическа партия. Самите Има Такъв Народ оповестиха, че няма да осъществят мандата. “ Това съобщи по-рано ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева, напомня SafeNews.

„ Изключително неприятно е, че отново би трябвало да се дадват пари за избори – към този момент са изхарчени над половин милиард. Но и едно неприятно държавно управление също може да коства скъпо “, сподели още тя.

Президентът Румен Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ, а те го върнаха незабавно. 7-дневен е срокът за осъществяване на мандата при връчването му при първия и втория, само че при третия подобен период не е избран. Датата на предварителните избори зависи от това по кое време третият мандат ще бъде върнат.

Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ изразиха решителност, че биха върнали мандата, в случай че го получат. Единствено от „ Възраждане “ заявиха, че биха го осъществили, в случай че им бъде връчен мандатът.

Източник: NOVA

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР