Не сме изчерпали възможностите на първия мандат. ГЕРБ иска да

...
Не сме изчерпали възможностите на първия мандат. ГЕРБ иска да
Коментари Харесай

Деница Сачева: ГЕРБ иска да има редовно правителство и осъзнава отговорността

Не сме изчерпали опциите на първия мандат. ГЕРБ желае да има постоянно държавно управление и осъзнава отговорността, до момента в който всички останали сега се упражняват в предизборна изразителност. Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен обществен министър Деница Сачева в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Тя акцентира, че към момента се разискват разнообразни разновидности и благоприятни условия за образуване на държавно управление. Обсъден е в това число вид за държавно управление с третия мандат, добави тя.

На този стадий разликите по политиките сред другите партии са много, само че от гласуванията в последните съвещания се вижда, че има и съществени болшинства по съответни тематики и съответни въпроси, уточни тя. „ Затова призоваваме колкото се може по-бързо да се приказва във връзка с вероятни политики, които би трябвало да се осъществят в един интервал от време - да кажем година или две, с цел да може да се види каква е опцията да съществува фактически държавно управление, което може да преведе страната през рецесиите, може да осъществя разнообразни планове и да се случи по този начин, че страната да има съответния стопански растеж и благосъстоянието ", счита Сачева.

Според нея обаче говоренето от страна на партиите за бюджета на страната демонстрира, че всички те се готвят за нови избори.

Сачева очерта и в кои аспекти ГЕРБ има разлики с „ Продължаваме промяната " - обществените финанси и методът, по който се ръководят публичните пари. „ Имаме доста неща, по които бихме могли да седнем и да приказваме, само че най-много нашият главен въпрос беше по какъв начин ще се изпълнят всички тези обещания и всички тези оферти, при опазване на 3% бюджетен недостиг, което е и една от тези 16 точки ", сподели още някогашният обществен министър.

Според Деница Сачева е явно, че могат да се водят рационални диалози по тематиката за бюджета, само че те са извънредно сложни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР