Не служим на ничии чужди интереси. Така премиерът Кирил Петков

...
Не служим на ничии чужди интереси. Така премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков отговори на Радев: Не служим на ничии чужди интереси

Не служим на ничии непознати ползи. Така министър председателят Кирил Петков отговори на президента Румен Радев във връзка обвиняванията на президента, че кабинетът се движи по непознати посоки.

В експозето си за политическите планове на партия " Продължаваме промяната ", която към момента не е записана правосъдно, Петков позволи лапсус и назова България като третирана от Русия дългогодишно като " пета колония ".

„ Политическа партия е политическа партия, която ще отбраната напълно българския интерес – самостоятелна, свободна и просперираща България. За страдание, в близкото и по-далечно минало, Русия е третирала страната ни като пета колония.

У нас има доста политически и стопански кръгове, които директно пазят нейните интереси”, добави министър-председателят.

Неговото вице Асен Василев разгласи пък, че подготовката на България за прекъсването на съветския газ като възможна последица от войната в Украйна още от февруари. И увери, че гръцката връзка е реалност. Интерконекторът щял да доставя и подсигури 3 милиарда куб. м. газ годишно.

Той сподели, че няма никаква причина да се мисли за ограничение на потреблението в страната, тъй като имало трасета. " В момента, в който приказваме, няма понижено ползване. Имаме транспортен съд, който разтоварва на терминала в Гърция и газът стига до нас без проблеми ", съобщи Василев.

Снимка: Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР