Не случайно казах, че това решение е най-трудното в живота

...
Не случайно казах, че това решение е най-трудното в живота
Коментари Харесай

Виктория Василева проговори за срещите със Слави и Кирил Петков

Не инцидентно споделих, че това решение е най-трудното в живота ми. Обмислях го много дълъг период от време. Не го взех под въздействието на страстите, тъй като то води много последици не за мен, а за хората, с които си работил. Не желаех да наподобява от моя страна безконтролно, че изоставям всичко построено до този миг. 

Това съобщи Виктория Василева в ефира на bTV, която реши да напусне Народното събрание и Има Такъв Народ.   

Взех решението, когато довърших уговорките, поети с Има Такъв Народ и парламентарната група, акцентира тя. 

" Обмислям това решение доста преди Слави да изтегли министрите, само че окончателното решение го взех по-късно. За благополучие не съм го крила от сътрудниците си. Първите, които научиха за моето желание, бяха хора от парламентарната група ", разкри още тя. 

" Ако би трябвало отново да повторя - за своите илюзии не упреквам никого. Моите илюзии започнах да построявам, когато започнах да одобрявам мечтаното за действително. В момента, който даже не можех на себе си да отговоря каква е посоката, тогава взех решение да кажа стоп. 

Много неща ми се случиха. В разрушаването на тези илюзии не вземат участие Има Такъв Народ. Всичко това, което се случи в Народно събрание, стартира да ме обърква каква е посоката, по тази причина мисля, че започнах най-логичната стъпка ", продължи Василева. 

" Това, което надви, бе умората. Когато работиш в такава напрегната среда, когато си в коалиция с толкоз разнообразни партии, всяка една стъпка, която предприемаш, всяко едно решение, полагаш в пъти повече старания, тъй като се изисква единодушие и консенсус.

Много по-лесно е да наложиш силово обещано решение, в сравнение с да търсиш единодушие. Това, че започнахме да поставяме големи старания даже и за най-малкото решение, ми пристигна допълнително ", сподели още тя. 

Василева каза дали ще резервира контактите си с някогашните си сътрудници и най-много с отцепниците от Има Такъв Народ. 

" Аз съм човек който прави оценка хората по това, което са. Дали ще си запазя връзките с един човек, зависи и от индивида отсреща. Като приказваме за хората, които се отделиха от Има Такъв Народ, почитам и разбирам претекстовете на всеки един от тях, това не значи обаче, че ги одобрявам. не съм се срещала с премиера, не знам какво споделя Радостин Василев. С Петков съм се виждала един път, доста преди този момент.

Разговорът бе кардинален и общ. На среща с Петков в жилища не съм била. Петков не ме е търсил. Не съм разговаряла с Трифонов по отношение на моето решение. Искам да стартира да се занимавам с нещо друго ", сподели още тя. 

Тя също отхвърли, че не е имала достъп до Слави Трифонов. 

" Не мога да кажа, че не съм имала достъп до Слави Трифонов. За последно приказвах с него 2-3 седмици преди да напусна Народно събрание. С него постоянно сме имали доста оперативни диалози ", сподели тя. 

Не мога да дам оценки  дали Слави Трифонов и Тошко Йорданов стават за политици, тази оценка се дава от хората извън, бе безапелационна Василева. 

" В момента не мога да кажа, дали ще се завърна в миналото в политиката. В момента желая да се откъсна от окото на бурята и да се върна към естествения си живот ", разкри тя. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР