Не следва да ескалира напрежение на това протестно шествие, тъй

...
Не следва да ескалира напрежение на това протестно шествие, тъй
Коментари Харесай

Главен комисар Любомир Николов за протеста в София

Не следва да ескалира напрежение на това протестно шествие, защото няма експанзия нито от тяхна, нито от наша страна, сподели шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) основен комисар Любомир Николов за митинга, който се организира пред Министерството на вътрешните работи. Протестът е проведен в обществените мрежи във връзка случаите, свързани с чужденци в София през последните дни.
 Българска телеграфна агенция
„ Всеки жител има право да показва формата си на митинг и намирам дейностите към сегашния миг за законосъобразни, без ескалация на напрежението “, сподели пред публицисти гл. комисар Николов. Протестът беше деклариран в Столичната община пред Министерството на вътрешните работи, от там шествието потегли по бул.„ Патриарх Евтимий “, за малко беше блокирано кръстовището с бул. „ Витоша “, от тази насочна точка се насочиха тук – блокираха жълтите павета, „ триъгълника на властта “ и в този момент сме пред Народното събрание, означи той.  
 Българска телеграфна агенция
„ Последните дни станаха два или три чисто престъпни случая, каквито на територията на столицата се случват много постоянно. При първия случай става въпрос за едно момиче, което е било в компанията на група лица, български жители, след това отива в компанията на лица от бежанския профил, става някакъв спор сред тях, в хода на който става сборичкване на бул. „ Витоша “. Установили сме потърпевшите, те не са декларирали публично сигнал в Столична дирекция на вътрешните работи. Установили сме и част от причинителите, въпросът е от обществено – битов проект “, изясни гл. комисар Николов. 
 Българска телеграфна агенция
„ След два дни имаме различен случай, отново на бул. „ Витоша “, имаме лица от сирийски генезис с лица от български генезис, само че там става въпрос за обир. Имаме арестувани четири лица, материалите ще бъдат докладвани на следващия ден в Софийска районна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение на причинителите “, заяви той.  

В бежанските центрове хората могат да се усещат изцяло спокойни, увери шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. „ Периметърът на защитата към тези бежански центрове е наш ангажимент - за недопускане на нарушавания на публичния ред. Вътре охранява частна охранителна компания, само че сме подхванали всички дейности, въз основа на които следва хората вътре да се усещат спокойни. И българското общество би трябвало да бъде умерено, защото имаме задоволителен запас да осигурим естествения темп живот в столицата “, съобщи гл. комисар Любомир Николов. 
 Българска телеграфна агенция
Ще създадем наставления за по-добра защита в самите домове, в случай че се наложи ще я сменим със сили на Министерство на вътрешните работи, само че това към този момент е решение на Министерския съвет, изясни той.  „ Столицата е безвредна, броят на осъществените закононарушения на територията на София понижава всяка година, разкриваемостта се усилва, това е една от най-спокойните европейски столици “, сподели още Николов. 

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи по-рано през днешния ден, че има арестувани и за двата случая, за които има снимани и публикувани клипове в обществените мрежи. Установено е по неоспорим метод, че не става въпрос за напрежение на расова основа, уточни той на страницата си във Фейсбук.  

Засилено полицейско присъствие от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи е проведено в София от през вчерашния ден следобяд. Съвместно със свои сътрудници от Жандармерията те патрулират в регионите на централната градска част. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР